İsrail'den Mescid-i Aksa İmam Hatibi Sabri'ye 6 aylık seyahat yasağı

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri'nin hukuk ofisi, Sabri'ye 'yurt dışı gezilerinin İsrail'in güvenliği için tehdit oluşturduğu' iddiasıyla 6 aylık seyahat yasağı getirildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVARİsrail, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri'ye 'yurt dışı gezilerinin İsrail'in güvenliği için tehdit oluşturduğu' iddiasıyla 6 aylık seyahat yasağı getirdi. İkrime Sabri'nin hukuk ofisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, İsrail istihbaratından bir ekibin sabah saatlerinde Sabri'nin evine baskın düzenlediği ifade edildi.

AA'nın haberine göre, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Sabri'ye 'yurt dışı gezilerinin İsrail'in güvenliği için tehdit oluşturduğu' iddiasıyla 6 aylık seyahat yasağı getirildiği tebliğ edildi. 

İSRAİL İSTİHBARATI HAZİRAN AYINDA EVİNE BASKIN DÜZENLEMİŞTİ

İsrail makamlarından konuyla ilgili açıklama yapılmazken, İsrail istihbaratından bir ekip haziran ayında da Sabri'nin evine baskın düzenleyerek, 'yurt dışı gezilerini İsrail'e karşı kullandığı' iddiasıyla hakkında çıkan bir aylık seyahat yasağını iletmiş, kararın uzatılabileceği aktarılmıştı. İsrail güçleri daha önce de birçok kez Şeyh Sabri'in evine baskın düzenlemiş ve hakkında defalarca Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası vermişti. (DIŞ HABERLER)