İsrail'den Lübnan'ın güneyine hava saldırısı: 1 gazeteci yaralandı

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi. Bölgede bulunan gazeteciler saldırıdan son anda kurtuldu. Hizbullah'a yakın Manar TV'nin kameramanı Hızır Markiz saldırıda yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Araçlarıyla seyir halinde olan gazetecilerin İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesine düzenlediği saldırıdan son anda kurtulduğu bildirildi. Hizbullah ile karşılıklı saldırıların 8 Ekim'den bu yana devam ettiği sınır bölgesinde yaşanan olayda Manar TV kameramanı Hızır Markiz hafif bir şekilde yaralandı.

Anadolu Ajansı'nın Lübnan resmi ajansı NNA'dan aktardığına göre, İsrail savaş uçakları, Hardali Vadisi'ndeki Lübnan ordusu ve Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü'nün (UNIFIL) kontrol noktası yakınına üç saldırı düzenledi. Bombalar, NNA muhabiri Alin Saman'ın da içinde bulunduğu gazetecileri taşıyan aracın yakınına isabet etti.

YARALANAN KAMERAMAN HASTANEYE KALDIRILDI

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Beyrut merkezli Al Manar TV'nin internet sitesinde yayımlanan haberde ise saldırı anında kanal ekibinin de o noktada olduğu belirtildi. Manar TV kameramanı Hızır Markiz'in hafif bir şekilde yaralandığı ve tedavi için Mercayun ilçesindeki hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Lübnan ordusunun, saldırının ardından vatandaşların can güvenliği için yolu çift yönlü kapattığı aktarıldı.

Gazetecilerin Hardali Vadisi'nden geçerken çektikleri görüntülerde de önlerindeki yolun tam ortasına bir bombanın düştüğü ve şiddetli şekilde infilak ettiği görüldü.

HİZBULLAH: 2 MENSUBUMUZ DAHA İSRAİL'İN SALDIRILARINDA ÖLDÜ

Öte yandan, Lübnan Hizbullahı, sınırdaki çatışmalara ilişkin bugün yazılı açıklama yaparak, İsrail ordusu ile Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesinde yaşanan çatışmalarda Hasan Abdunnebi Tileys ve Ali Hüseyin Harb isimli mensuplarının öldüğünü açıkladı.

Bu açıklamaların öncesinde, İsrail ordusu da sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden bir açıklama yaparak Lübnan'da Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenlediklerini duyurmuştu. Açıklamada, İsrail topçu birliklerinin gece ve sabah saatlerinde Hizbullah hedeflerini bombaladığı belirtilmiş, hedef alınan yerlerin Lübnan Hizbullahı'nın 'operasyonel altyapı ve askeri üsleri' olduğu iddia edilmişti.

İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik 8 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırıda daha önce üçü gazeteci olmak üzere 26 sivil hayatını kaybetmişti. Ayrıca çatışmalarda 123 Hizbullah mensubu ve bir Lübnan askeri ile beş İsrailli sivil ve yedi İsrail askeri öldürüldü. (DIŞ HABERLER)