İsrail'den Lübnan'a saldırı: '6 Hizbullah mensubu öldü'

Reuters'a konuşan iki güvenlik kaynağı, İsrail'in Lübnan'da düzenlediği İHA saldırısı sırasında hedef alınan araçta bulunan Hizbullah mensuplarından birinin silah teknisyeni olduğunu ileri sürdü.

Fotoğraf: Arşiv/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun Lübnan'da düzenlediği saldırılarda toplam altı Hizbullah mensubunun hayatını kaybettiği açıklandı. Lübnan resmi haber ajansı NNA, İsrail’e ait insanız hava aracının (İHA) Lübnan'ın güneyinde, sınırdaki Nakura beldesi yakınlarındaki bir aracı hedef aldığını aktardı. Reuters haber ajansına konuşan güvenlik kaynakları da yerel saatle 08.30 sıralarında yaşanan saldırıda bir aracın hedef alındığını doğrulayarak, saldırıda öldürülen Hizbullah mensuplarından birinin silah teknisyeni olduğunu ileri sürdü. İsrail ordusu ise saldırıyla ilgili rapor ve haberleri incelediklerini bildirdi. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Hizbullah da yaptığı açıklamada, söz konusu saldırıda mensupları Ali Abdunnebi Kasım, Mustafa Hüseyin Selman, Mahmud Ali Gabris, Faruk Muhammed Harb, Abbas Ahmed Halil ve Hüseyin Muhammed Bedavi'nin öldüğünü duyurdu. Hizbullah, İsrail'e ait kuzeydeki Liman yerleşim birimine yönelik kamikaze İHA ve Cel el Alem mevzisine füze ile saldırı düzenlendiğini de kaydetti.

İsrail ordusu ile 8 Ekim 2023’ten beri Lübnan’ın güneyinde yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 229'a yükseldi. Çatışmalarda ayrıca, 45 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas ve 12 İslami Cihad mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 asker öldü.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)