İsrail'den Lübnan'a saldırı: '3 kişi öldü, Hamas'a yakın isim kurtuldu'

Reuters haber ajansına konuşan dört güvenlik kaynağı, İsrail'in Lübnan'ın yaklaşık 60 kilometre içinde düzenlediği saldırıda Hamas'a yakın bir Filistinlinin kurtulduğunu, üç kişinin öldüğünü söyledi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçlerinin Lübnan sınırının yaklaşık 60 kilometre içinde Hamas'a yakın Filistinli bir isme yönelik saldırı düzenlediği, 10 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilen saldırıda hedef alınan kişinin kurtulduğu, üç kişinin ise öldüğü iddia edildi.

Reuters haber ajansı, dört güvenlik kaynağına dayandırdığı haberinde, İsrail güçlerinin saldırısında hayatını kaybeden üç kişiden birinin Hizbullah mensubu olduğu ifade edildi. İsrail'in 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından Gazze Şeridi'ne saldırı başlatması sonrası, İsrail-Lübnan sınırında da İsrail güçleri ve Lübnan Hizbullahı arasında karşılıklı saldırılar yaşanıyor. Bugün düzenlendiği açıklanan saldırının ise normalde İsrail'in Lübnan içinde saldırı düzenlediği bölgelerden 'daha derinde' yer aldığı belirtildi. 

AL MAYADEEN: İSRAİL CADRA BÖLGESİNDE BİR ARACI VURDU

Lübnan’da Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Al Mayadeen TV'de yayımlanan haberde de İsrail güçlerinin, Sayda kentinin kuzeyinde yer alan Cadra bölgesinde bir aracı vurduğu aktarıldı. Anadolu Ajansı muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre ise saldırıda ilk belirlemelere göre dört kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı.

Lübnan medyasında ise İsrail’in hedefinde Hamas yetkililerinden birinin olduğu ve bu kişinin suikasttan kurtulduğu yönünde haberler yer aldı. İsrail ordu radyosu da saldırının hedefinde Hamas yetkilisinin olduğunu doğrularken, yetkilinin kim olduğuna dair detay vermedi.

Cadra bölgesi, İsrail- Lübnan sınırından yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İsrail ordusu son olarak 2 Ocak’ta Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri’yi hedef almak amacıyla Beyrut'a hava saldırısı düzenlemişti.

 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)