İsrail'de koalisyon ortakları erken seçime gitmek için anlaştı

İsrail'de koalisyon ortaklarından Başbakan Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid meclisi feshedip erken seçime gitme kararı aldı. Lapid bu sürede geçici başbakan olacak.

Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Başbakan Naftali Bennett (Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail’de koalisyon hükümeti ortaklarından Başbakan Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in meclisi feshederek erken seçime gitme konusunda anlaştıkları bildirildi.

AA ve Reuters'in haberine göre, koalisyon ortaklarından Bennett ve Lapid, Meclisin feshedilmesi konusunda gelecek hafta oylama yapılması için anlaştı. Bennett ve Lapid'in bu akşam açıklama yapması bekleniyor.

Meclis kararı onaylarsa İsrail yaklaşık 3.5 yıl içinde beşinci kez genel seçime gidecek.

Koalisyon ortaklarının anlaşmasına göre erken seçime kadar Dışişleri Bakanı Yair Lapid geçici başbakan olacak.

Bennett-Lapid koalisyonu, Binyamin Netanyahu karşıtlığında birleşmiş, farklı görüşlere sahip 8 partiden oluşuyordu. Netanyahu, Naftali Bennett liderliğindeki koalisyon hükümetinin 13 Haziran 2021'de güvenoyu almasıyla 12 yıldır sahibi olduğu başbakanlık koltuğunu kaybetmişti. Hem sandalye sayısının kritik eşikte olması hem partilerin bazı konularda tamamen farklı görüşlere sahip olması nedeniyle koalisyonun ömrünün uzun soluklu olup olmayacağı tartışılıyordu. Koalisyon hükümeti yakın zamanda meclis çoğunluğunu kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)