İsrail'de kadın askerlerin yüksek güvenlikli hapishanelerde çalışmasına yasak

İsrail'de yüksek güvenlikli bir hapishanede İsrailli bir kadın askerle Filistinli bir mahkumun 'fiziksel yakınlık' kurduğu gerekçesiyle kadınların bu hapishanelerde görev alması yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail, kadın askerlerin ülkedeki yüksek güvenlikli hapishanelerde gardiyan olarak çalışmasını en geç 2025 yılının ortasına kadar tamamen yasaklamaya hazırlanıyor.

BBC'nin haberine göre, söz konusu karar, bir askerin, İsrailli sivillere yönelik ölümcül bir saldırı düzenlediği  iddia edilen Filistinli bir mahkumla 'fiziksel yakınlık' kurduğunu kabul etmesinin ardından alındı. Söz konusu 'cinsel ilişki' iddialarında adı geçen, zorunlu askerlik yaptığı düşünülen İsrail askeri kadının ve müebbet hapis cezası infaz edilen Filistinli mahkum erkeğin kimliğiyle ilgili bilgi paylaşılmadı.

'2025 YILININ ORTASINA KADAR TEK BİR KADIN KALMAYACAK'

Olayla ilgili başlatılan yargı sürecinde, davayı gören mahkeme, olayın yaşandığı hapishanenin yeri de dahil diğer detayların açıklanmamasına hükmetti. İsrail medyası, olayın ardından gözaltına alınan askerin yanı sıra dört kadının daha aynı erkekle 'fiziksel yakınlık' kurduğunu iddia etti. Filistinli mahkum, sorgulandıktan sonra tutulduğu hücreden hapishanenin ayrılmış başka bir bölümüne alındı.

İsrail Hapishane Hizmeti (IPS) Başkanı Katy Perry ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, 29 Eylül Cuma günü, 'terör' suçlarından yargılanan Filistinlilerin tutulduğu yüksek güvenlikli hapishanelerde kadın askerlerin görev yapmasının yasaklandığını açıkladı. Bakan Ben-Gvir, 2025 yılının ortasına kadar 'yüksek güvenlikli hapishanelerde tek bir kadın asker kalmayacağını' söyledi. (DIŞ HABERLER)