İsrail, Türkiye'deki tüm diplomatlarını geri çekti

İsrail yönetimi, güvenlik kaygıları nedeniyle Türkiye'deki tüm diplomatlarını geri çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Filistin çatışması sürerken, İsrail yönetimi protestoların sürdüğü Türkiye’den büyükelçi dahil olmak üzere tüm diplomatlarını bugün itibariyle çekti.

Diplomatların iki ülke arasındaki diplomatik kriz nedeniyle değil güvenlik kaygıları nedeniyle geçici olarak Türkiye'den ayrıldığı belirtildi. 

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Irit Lillian'ın da, İsrail'e dönmesi için Ankara'dan ayrılma kararı alındığı kaydedildi.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi katliamının ardından Türkiye'deki İsrail vatandaşlarına seyahat uyarısında bulunmuştu. Aynı zamanda Türkiye'de bulunan İsraillilerin ülkeyi derhal terk etmesi istenmişti.

BAHREYN, ÜRDÜN VE FAS'TAKİ BÜYÜKELÇİLİK BİNALARI BOŞALTILDI

Bu arada İsrail'in Bahreyn, Ürdün ve Fas'taki büyükelçilik binalarını boşalttığı bildirildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın internet sitesinde yer alan haberde, İsrail'in, Bahreyn'in başkenti Manama'daki büyükelçiliğinin de aralarında bulunduğu Orta Doğu'daki bazı elçilikleri boşalttığı belirtildi.

Ürdün'ün başkenti Amman'daki İsrail Büyükelçiliğinin de Gazze Şeridi'ne yönelik savaşın başladığı sırada Dışişleri Bakanı Eli Cohen ve Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü'nün talimatları doğrultusunda boşaltıldığı aktarılan haberde, "Fas'taki büyükelçilik de boşaltıldı." ifadesi kullanıldı.

İsrail, dün de Mısır'ın çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilerden sonra güvenlik gerekçesiyle Kahire'deki Büyükelçiliğini boşaltmıştı. (HABER MERKEZİ)