İsrail Savunma Bakanı: Gazze'yi Filistinliler yönetecek

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant: Askeri harekatın sonu siyasi bir eyleme bağlanmalı. Gazze’deki gelecek hükümet, Gazze Şeridi’nden büyümeli. Gazze Filistinliler tarafından yönetilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'de katliam yapan İsrail'in saldırılarının bitmesinin ardından  bölgede yönetimin "Filistinlilerin elinde olacağını" söyledi.

Gallant düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in Gazze Şeridi’ne ilişkin açıklama yaptı.

Gazze’nin kuzeyindeki kara saldırısında "yoğun aşamanın" sona erdiğini belirten Gallant, güneydeki saldırılardaki "yoğun aşamanın" da yakında biteceğini ifade etti.

Yeni bir esir takası için "Hamas’a sadece askeri baskının" etkili olacağını savunan Refah kentine giden yolları kestiklerini söyleyen Gallant, "Siyasi kararsızlığın askeri operasyonların ilerlemesine zarar verebileceğine" vurgu yaparak "Gazze’deki gelecek hükümet, Gazze Şeridi’nden büyümeli. Gazze Filistinliler tarafından yönetilecek. Askeri harekatın sonu siyasi bir eyleme bağlanmalı" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise daha önce pek çok defa yaptığı açıklamada, savaşın hedefinin Hamas'ı yok etmek olduğunu ve Gazze'de savaş sonrasında " bir Filistin yönetimi"nin iş başında olmasına karşı olduğunu dile getirmişti. (HABER MERKEZİ)