İsrail Sağlık Bakanlığı: Üçüncü dozun koruma oranı 4 kat daha fazla

İsrail Sağlık Bakanlığı, 60 yaş ve üzerine uygulanan üçüncü doz Pfizer/BioNTech aşısının koruma oranının iki doza kıyasla dört kat daha fazla olduğunu kaydetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Sağlık Bakanlığı, 60 yaş ve üstü kişilerde üçüncü doz Pfizer/BioNTech aşısının, Covid-19'a yakalanma ve ağır hastalık riskine karşı koruma oranını önemli düzeyde artırdığını duyurdu. Üçüncü doz uygulamasından 10 gün sonra 60 yaş ve üstü kişilerden elde edilen verileri inceleyen bakanlık yetkilileri, iki doza kıyasla Covid-19'a karşı korumanın dört kat arttığını tespit etti. Pfizer/BioNTech aşısında üçüncü dozun, hastaneye yatış riskine karşı ise beş ila altı kat daha fazla koruma sağladığı belirlendi.

Temmuz ayından bu yana 60 yaş üzerine 'takviye' dozun uygulandığı ülkede, geçtiğimiz günlerde 40 yaş üstü kişilere ve öğretmenlere de üçüncü doz onayı verildi.

İsrail’in önde gelen sağlık kuruluşlarından Maccabi, 60 yaş üstündekilerde ikinci doz ile üçüncü dozun etkilerini kıyaslamış, Pfizer/BioNTech'in üçüncü dozunun Covid-19'a karşı yüzde 86 oranında koruma sağladığı kaydedilmişti. Araştırmaya göre, üçüncü doz aşısını olan 149 bin 144 kişiden 37’sinin yapılan testlerde pozitif çıktığı, yalnızca iki doz olan 675 bin 630 kişiden ise 1064’ünün Covid-19'a yakalandığı aktarılmıştı. (DIŞ HABERLER)