İsrail-Rusya geriliminin ortasında Hamas'tan Moskova ziyareti

İsrail'le Rusya arasında patlak veren "Nazi" geriliminin akabinde Hamas'tan Moskova'ya yapılan ziyaret gündemde. Rusya, Filistinli direniş gruplarının müzakerelerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, Hamas Siyasi Büro temsilcisi Merzuk'la görüştü.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un geçen hafta "Hitler'in Yahudi kanı taşıdığı" açıklamasıyla patlak veren ve Moskova'nın Tel Aviv yönetimini Ukrayna'da Neonazi grupları desteklediğini iddia etmesiyle büyüyen gerilimin ortasında dikkat çeken bir ziyaret yapıldı.

Gazze merkezli Filistinli direniş grubu Hamas'tan heyet Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmek için Moskova'ya gitti. Moskova-Gazze teması, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının başladığı 24 Şubat'tan sonra yapılan ilk ziyaret olması açısından da önemli görülüyor.

'FİLİSTİNLİ GRUPLARLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR'

Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk ve beraberindeki heyet Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov tarafından ağırlandı.

Bogdanov, Hamas heyetiyle görüşmesine ilişkin TASS'a yaptığı açıklamada, Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa çevresinde yaşanan gerilimle ilgili görüş alışverişi yapıldığını, Gazze Şeridi'ndeki durumun ise "çalkantılı" olduğunu söyledi. Filistinli diğer gruplarla da temaslarının sürdüğünü kaydeden Bogdanov, "Fetih Hareketi'nden, Ramallah'tan ve komşu ülkelerdeki diğer örgütlerden daha fazla heyetin gelmesini bekliyoruz. Mayıs ve yaz aylarında ziyaretleri olabilir" mesajı verdi.

'MOSKOVA'NIN KİLİT BİR ROLÜ VAR'

Hamas'ın uluslararası ilişkiler ofisi başkanı da olan Marzuk ise Moskova ziyaretine ilişkin Lübnan merkezli El Meyadin kanalına konuştu. Marzuk, İsrail ve Rusya arasında geçen hafta patlak veren gerilimin öncesinde ziyaret planının yapıldığını belirtti. "Moskova'nın Filistin çıkarlarının korunmasında kilit bir rolü olduğu" mesajı veren Marzuk, Rusya yönetiminin Filistinli tüm gruplarla iletişimini sürdürdüğünü ifade etti. Hamas'tan bir heyet geçen yıl aralık ayında da Moskova'ya ziyarette bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler rusya ukrayna moskova