VİDEO

İsrail polisi, öldürülen gazeteci Ebu Akile'nin cenazesine saldırdı

Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ateş açması sonucu vefat eden El Cezire kanalının muhabiri Şirin Ebu Akile'nin cenaze törenine katılanlara ve tabutunu taşıyanlara İsrail polisi saldırdı.

DUVAR - İsrail polisi, baskın sırasında İsrail askerlerince öldürülen Al Jazeera televizyonunun Filistinli kadın muhabiri Şirin Ebu Akile'nin naaşının omuzlarda taşınmasına izin vermeyerek cenazeye katılanlara cop, kauçuk kaplı mermi ve ses bombalarıyla saldırdı.

AA'nın haberine göre, yüzlerce gazeteci ve aktivist Ebu Akile'nin naaşının bulunduğu Doğu Kudüs'teki Saint Joseph Fransız Hastanesinde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. İsrail polisi, çevredeki yolları kapatarak Filistinlilerin bu alana ulaşmasını engelledi.

Ebu Akile'nin naaşının morgdan çıkarılmasına yakın İsrail polisi hastane kapısına geldi. İsrail polisi, cenazenin yürüyerek taşınmasına izin vermedi. Cenazeye katılanlar, Ebu Akile'nin tabutunu hastane kapısına taşırken İsrail polisi ve cenazeye katılanlarla arbede yaşandı.

Öldürülen Filistinli kadın gazeteci Şirin Ebu Akile'nin tabutu omuzlarda ve onlarca Filistin bayrağıyla ilerlerken aralarında atlıların da bulunduğu İsrail polisi, cenazeye katılanlara cop, ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle saldırdı. Sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti.

Ebu Akile'nin naaşı, İsrail polisinin saldırısı sırasında omuzlarda morga geri taşındı. İsrail polisi, morgun önünde bir süre bekledikten sonra tabut cenaze arabasına yüklendi.

Cenaze Doğu Kudüs'teki Saint Joseph Fransız Hastanesinden alınarak Eski Şehir bölgesinde bulunan Yunan Katolik Patrikhanesi'ne getirildi. Cenazenin omuzlarda taşınmasına izin vermeyen polis, hastane önünden patrikhaneye kadar cenaze arabasına eşlik etmek isteyenleri engelledi. Şehrin kapılarına bariyerler yerleştiren İsrail polisi, patrikhane dışındaki bölgelerden cenazeye ulaşmak isteyen kalabalığı engellemek için de yolları ulaşıma kapattı.

Ebu Akile için Doğu Kudüs’teki Yunan Katolik Patrikhanesi’nde cenaze töreni yapıldı. Patrikhane'deki cenaze törenine Ebu Akile’nin yakınları, meslektaşları, Filistinli yetkililer ile Hıristiyan ve Müslüman binlerce Kudüslü katıldı.

Patrikhane'ye çıkan sokaklardaki binlerce kişi Filistin bayrakları sallayarak, Ebu Akile’nin anısına sloganlar attı. Akile’nin resimlerini taşıyan meslektaşları “Yayınlarımız sürecek” ve "Kelimeler ölmez" yazılı dövizler taşıdı. Akile’nin naaşı Sion Dağı (Hıristiyan) Mezarlığı’nda toprağa verilecek. (DIŞ HABERLER)