İsrail ordusu silahsız Filistinliyi arabasına ateş açarak öldürdü

İsrail askerleri, beş çocuk babası olan bir Filistinliyi eşinin yanında arabasına ateş açarak öldürdü. 42 yaşındaki Usame Mansur'u eşi, kontrol noktasına saldırı düzenledikleri iddiasını reddetti.

Saldırının yaşandığı nokta.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail askerleri, işgal altında tuttukları Batı Şeria'da üzerlerine araba sürdüğü iddiasıyla 42 yaşındaki Filistinli Usame Mansur'u eşinin yanında öldürdü. Beş çocuk babası olan Mansur'un eşi, arabayı askerlerin üzerine sürdükleri iddiasını reddetti.

Olay dün gece, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerinin kurduğu bir kontrol noktasında yaşandı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, aracın bir grup askerin üzerine doğru 'hayatlarını tehlikeye atacak şekilde' hızlandığı ve askerlerin 'tehdidi savuşturmak için' ateş açtığı savunuldu.

Arabada Mansur'un yanında olan 35 yaşındaki Sümeyye Mansur ise "Bize arabayı durdurmamızı söylediler. Durdurduk ve motoru kapattık. Bize bakıp gidebileceğimizi söylediklerinde de arabayı yeniden çalıştırıp hareket ettik ve hepsi birden üzerimize ateş açmaya başladı" dedi. Sümeyye Mansur'un da arabaya sıkılan kurşunlar nedeniyle yaralandığı belirtildi.

Mansur ailesinin yaşadığı Biddu'nun belediye başkanı Salem Eid de, İsrail ordusunun saldırı iddiasına karşı çıktı. Mansur'un bei çocuk babası olduğunu ve olay sırasında eşinin yanında bulunduğunu vurgulayan Eid, konuyu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taşıyabileceklerini söyledi. UCM geçtiğimiz ay, İsrail'in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki savaş suçlarını resmi oalrak soruşturacağını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler Filistin İsrail