İsrail Lübnan'ın güneyini yeniden vurdu: Patriot sistemi aktif hale getirildi

İsrail basını, Lübnan'dan gelebilecek saldırılar karşısında Patriot Hava Savunma Sistemi'nin aktif hale getirildiğini yazdı. Lübnan Hizbullahı çatışmalarda tarafsız olmadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Kefr Şuba Çiftlikleri ve Kefr Şuba Tepeleri'ne yönelik topçu atışlarının yeniden başladığı açıklandı.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, ülkenin güney sırında sabahtan itibaren devam eden gerginliğe ilişkin güncel bilgiler paylaşıldı. Haberde, İsrail topçu birliklerinin, Lübnan'ın Kefr Şuba Çiftlikleri ve Kefr Şuba Tepeleri'ni topçu atışları ile vurduğu ifade edildi.

SAFED KENTİNDE PATRIOT HAVA SAVUNMA SİSTEMİ ETKİNLEŞTİRİLDİ

Anadolu Ajansı'nın İsrail'in Haaretz gazetesinden aktardığına göre, İsrail, ülkenin kuzeydeki Lübnan sınırı yakınında bulunan Safed kentinde Patriot Hava Savunma Sistemi'ni aktif hale getirip ateşledi. Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen Lübnan merkezşi Al Mayadeen TV'nin internet sitesindeki haberde de İsrail'in Lübnan'dan gelecek insansız hava aracı (İHA) saldırısı tehdidine karşı savunma sistemini aktive ettiği belirtildi.

İsrail ordusu, sabah Lübnan'dan İsrail'deki bir askeri gözlem noktasına roketle saldırı yapıldığını duyurmuş, saldırıya topçu atışlarıyla karşılık vermişti. Lübnan'daki Hizbullah da yapılan saldırıyı üstlenmişti. İsrail saldırısında iki çocuk yaralanmıştı.

LÜBNAN HİZBULLAHI: TARAFSIZ DEĞİLİZ

Lübnan'daki Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin de başkent Beyrut'un Dahiye bölgesinde Hamas ve diğer Filistinli gruplara destek için düzenlenen eylemde açıklamalarda bulundu. Hamas'ın 7 Ekim Cumartesi gününden bu yana İsrail'e düzenlediği saldırıları değerlendiren Safiyuddin, 'İsrail istihbaratının çöküşünün Filistin direnişinin birçok seviyede üstünlük sağladığı anlamına geldiğini' savundu.

Hizbullah yetkilisi, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalarda Hizbullah'ın 'tarafsız olmadığını' vurgulayarak, 'sorumluluğun, ümmetin tarafsız kalmamasını gerektirdiğini' ileri sürdü. (DIŞ HABERLER)