İsrail-Lübnan sınırında saldırılar: 'Askerler hedef alındı'

Hizbullah, sınırın İsrail tarafındaki Asi askeri noktasını vurduklarını ve bir grup askeri hedef aldıklarını duyurdu. İsrail ordusu, bu saldırının ardından Lübnan topraklarını top atışlarıyla vurdu.

İsrail-Lübnan sınırı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Filistin çatışmaları 35'inci gününde devam ederken, İsrail ordusu, Hizbullah ile çatışmaların yaşandığı Lübnan topraklarından askeri noktaya bir dizi tanksavar füzesiyle saldırı düzenlendiğini, saldırının yapıldığı noktanın top atışlarıyla vurulduğunu duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’dan İsrail’in kuzeyindeki askeri noktaya tanksavar füzeleriyle saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıya karşılık olarak, tanksavar füzelerinin atıldığı noktanın topçu atışıyla vurulduğu ifade edildi.

NNA: HASTANE İSABET ALDI

İsrail'den Lübnan'a atılan bir top mermisi ise sınır bölgesindeki bir hastaneye isabet etti. Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail'den Lübnan'ın güneyine topçu saldırı düzenlendi. İsrail tarafından fırlatılan bir top mermisi, Lübnan'ın Meys el-Cebel beldesindeki bir devlet hastanesine isabet etti. NNA'nın haberinde, söz konusu top mermisinin infilak etmemesi sayesinde olayda can kaybı yaşanmadığı aktarıldı.

HİZBULLAH: ASİ ASKERİ NOKTASINI HEDEF ALDIK

Lübnan Hizbullahı da bugün bir açıklama yaparak sınır bölgesinde İsrail'e ait askeri noktaya saldırı düzenlediğini duyurmuştu. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Lübnan’ın güneyindeki sınırın İsrail tarafında yer alan Asi askeri noktasının 'güdümlü ve uygun silahlarla' hedef alındığı ifade edilmiş, saldırıda bir grup askerin hedef alındığı kaydedilmişti.

8 EKİM'DEN BU YANA 70 HİZBULLAH MENSUBU ÖLDÜ

Hizbullah, bugün bir açıklama daha yaparak Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde İsrail ordusuyla çatışmalarda 7 mensubunun daha öldüğünü duyurdu. Açıklamada, isimleri paylaşılan 7 Hizbullah mensubunun 'Kudüs için hayatını kaybettiği' ifade edilirken ayrıntılı bilgi verilmedi. Lübnan-İsrail sınırındaki çatışmalarda 8 Ekim'den bu yana ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 70'e yükseldi. (DIŞ HABERLER)