İsrail: Hizbullah'ın saldırısında 2 kişi yaralandı

Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona ve Hunin Kalesi bölgelerine saldırdığını duyurdu. İsrail'in açıklamasına göre, Kiryat Şmona kentindeki saldırıda iki İsrailli yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail, Kiryat Şmona kentine isabet eden roketler sebebiyle iki kişinin yaralandığını açıkladı. Lübnan'daki Hizbullah da İsrail'in kuzeyine düzenlediği saldırılara ilişkin iki ayrı açıklama yayımladı. Hizbullah, Kiryat Şmona kentindeki polis merkezi ile Hunin Kalesi bölgesinde İsrail askerlerinin toplanma noktasını vurduğunu bildirdi.

'İKİ NOKTA UYGUN SİLAHLARLA HEDEF ALINDI'

AA'nın aktardığına göre, İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sağlık ekiplerinin Kiryat Şmona kentinde yaralanan biri çocuk diğeri kadın iki İsrailliyi yapılan ilk yardımın ardından tedavileri için hastaneye naklettiği bilgisi verildi. 

Hizbullah da düzenlediği saldırılara ilişkin iki ayrı açıklama yaptı. Hizbullah, Kiryat Şmona'daki polis merkezi ile Hunin Kalesi bölgesinde İsrail askerlerinin toplanma noktasının 'uygun silahlarla' hedef alındığını ve atışların isabetle sonuçlandığını duyurdu.

ABD VE FRANSA'DAN HEYETLER BEYRUT'U ZİYARET ETTİ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 7 Ekim'den bu yana sürerken, İsrail ordusu ile Hizbullah arasında da 8 Ekim'den bu yana Lübnan-İsrail sınırında karşılıklı çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalar nedeniyle Lübnan'da 86 bin, İsrail'de 100 bine yakın sivilin evlerini terk ederek yerinden olduğu belirtiliyor. Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmaların sona erdirilmesi ve kara sınırının çizilmesi için arabulucu konumundaki ABD ve Fransa'dan heyetler farklı aralıklarla Tel Aviv ve Beyrut'u ziyaret etti. Basına yansıyan haberlerde de Fransa'nın Lübnan'a Hizbullah'ın sınırdan uzaklaştırılmasını öngören bir teklif sunduğu belirtildi.

İsrail ordusu, 1967'de Suriye ile girdiği savaşta Golan Tepeleri'ni, ardından Lübnan'ın kendisine ait olduğunu ifade ettiği Kefr Şuba Tepeleri, Şebaa Çiftlikleri ile Gacar köyünün bir kısmını işgal etmişti. Lübnan Dışişleri Bakanlığı, 4 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, İsrail'in Gacar köyünün kuzeyine girişleri yasakladığını duyurmuş, Tel Aviv'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1701 sayılı kararını açık şekilde ihlal ederek işgal bölgesini genişletmek istediği uyarısında bulunmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)