İsrail hapishanesinden altı Filistinli tutuklu tünel kazarak kaçtı

İsrail'in kuzeyindeki Gilboa Hapishanesi'nden altı Filistinli tutuklunun tünel kazarak kaçtığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'deki bir hapishaneden, tünel kazarak altı Filistinli tutuklunun kaçtığı bildirildi. İsrail resmi yayın kuruluşu KAN'ın Hapishaneler İdaresi'ne dayandırdığı habere göre güvenlik güçleri, ülkenin kuzeyindeki Gilboa Hapishanesi'nden kazdıkları tünellerden dün gece kaçan altı kişiyi aramayı sürdürüyor.

İsrail basını, hapishaneden kaçan Zekeriya ez-Zebidi'nin El Fetih'in silahlı kanadı El-Aksa Şehitleri üyesi, Yakub Nufeyat ile Muhammed Kasım el-Arıda, Yakub Mahmud Kadri, Eyhem Fuad Kemamci, Mahmud Abdullah el-Arıda'nın ise İslami Cihad mensubu olduğunu yazdı. 

Kaçnların, cezaevinde aynı koğuşta kaldıkları ve 10 metrelik bir tünel kazdıkları ifade edildi. Arama çalışmalarının helikopterler ve insansız hava araçlarının yardımıyla devam ettiği belirtilirken, İsrail Maarif gazetesi, bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisinin sevk edildiğini ve yoğun arama çalışmalarının yürütüldüğünü kaydetti.

Öte yandan Walla News internet sitesi ise, kaçanların tamamının ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış mahkumlardan oluştuğunu yazdı. Filistin'de sivil toplum örgütlerinden esirler ve insan haklarıyla ilgilenen Vicdan Kurumu'nun sitesine göre, Gilboa cezaevi İsrail'deki en sıkı hapishanelerden biri olup, İrlandalı uzmanların gözetiminde inşa ettirilmiş ve 2004 yılında açılmıştı. (AA)