İsrail güçlerinden Doğu Kudüs'te gazetecilere saldırı

Doğu Kudüs'te İsrail güçleri tarafından darp edilen Anadolu Ajansı muhabiri Mustafa Haruf hastaneye kaldırıldı. Polis, Haruf’un yanındaki kameraman Faiz Ebu Rumeyle’ye de saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa çevresinde getirdiği cuma namazı kısıtlamalarını bu hafta da sürdürdü. Polis, geçen haftalarda olduğu gibi cuma namazını Aksa'da kılmak isteyen Filistinlileri engelledi.

AA'nın aktardığına göre, Mescid-i Aksa'ya giremeyen Müslümanlar işgal altındaki Doğu Kudüs'ün güneyindeki Vadi el-Cevz sokaklarında cuma namazını kıldı. Vadi el-Cevz bölgesinde cuma namazına gitmek isteyen Filistinlilere öncesinde İsrail güçlerinin müdahale ettiği görüldü. Öte yandan, Mescid-i Aksa çevresinden basına yansıyan görüntülerde, İsrail güçlerinin basın mensuplarını da darp ettiği kameralara yansıdı.

İSRAİL POLİSİ, GAZETECİYİ YERDE TEKMELEDİ

CNN Türk canlı yayınına yansıyan görüntülerde, cuma namazının kılınmasının ardından cemaatin dağılmaya başladığı anlarda, İsrail güçlerinin görüntü almaya çalışan iki gazeteciyi darp ettiği görüldü. İsrail güçlerinin yumruk atarak uzaklaştırdığı gazetecilerden birinin başına vurduğu anlar kameralara yansıdı. İsrail polisinin, gazeteciye daha sonra uzun namlulu silahının ucuyla vurduğu, bir polisin silahının tetiğini çekerek gazetecinin üzerine yürüdüğü görüldü. Gazeteci, bu esnada ellerini kaldırarak arkasını döndü. Polis ise ardından gazetecinin boğazını sıkarak yere yatırdı ve yerde tekmelemeye devam etti.

DARP EDİLEN AA FOTO MUHABİRİ HASTANEYE KALDIRILDI

AA da İsrail güçlerinin Doğu Kudüs’te görev yapan foto muhabiri Mustafa Haruf’un görevi sırasında şiddetli şekilde darp ettiğini, gazetecinin hastaneye kaldırıldığını aktardı.

Buna göre, olay, İsrail güçlerinin, 10 haftadır Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılınmasına getirdiği kısıtlamalar nedeniyle bir grup Filistinlinin Mescid-i Aksa yakınındaki Vadi el-Cevz Mahallesi'nde namaz kılmak için toplandıkları sırada gerçekleşti. Bölgede barikatlar kuran İsrail polisleri, o sırada olayı takip eden Anadolu Ajansı foto muhabiri Haruf’a önce silah çekti, ardından yere düşürüp, yerde tekmeleyerek darp etti.

Aldığı şiddetli darbeler nedeniyle yüzünde ve vücudunda yaralanmalar oluşan Haruf, ambulansla Doğu Kudüs’teki Makasid Hastanesi'ne kaldırıldı. İsrail polisleri ayrıca, Haruf’un yanındaki kameraman Faiz Ebu Rumeyle’ye de saldırdı. (DIŞ HABERLER)