İsrail güçleri, Ramallah'ta 16 yaşındaki bir çocuğu öldürdü

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in baskın düzenlediği işgal altındaki Batı Şeria'da 16 yaşındaki Mustafa Abu Shalbak isimli bir çocuğu boynundan ve göğsünden vurarak öldürdüğünü açıkladı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da, aralarında Filistin Yönetimi'nin idari merkezi Ramallah'ın da olduğu kentlere baskınlar düzenledi. İsrail güçleri, Ramallah'taki baskın sırasında bir mülteci kampında 16 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdü. 

Reuters haber ajansına konuşan görgü tanıkları, İsrail güçlerinin onlarca askeri araçla Ramallah kentine girdiğini bildirdi. Filistin Sağlık Bakanlığı da konuya ilişkin açıklamasında, İsrail güçlerinin Am'ari Mülteci Kampı'na baskını sırasında 16 yaşındaki Mustafa Abu Shalbak'ı öldürdüğünü açıkladı. Basına yansıyan görüntülerde de silahlı güçlerin kamp yakınlarında olduğu, askeri araçların kamptan ayrıldığı görüldü.  

Filistin'in WAFA haber ajansı, İsrail güçlerinin mülteci kampına baskını sırasında çatışmalar yaşandığını ve 'gerçek mermilerle Filistinli gençlerin üzerine ateş açıldığını' aktardı. Abu Shalbak'ın ise boynundan ve göğsünden yaralandığı ifade edildi. 

TUBAS, KALKİLYA, TULKERİM, NABLUS VE EL HALİL'E BASKINLAR

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Tubas kentine de baskın düzenledi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, ordudan özel bir birlik, kente baskın gerçekleştirerek, keskin nişancılarını binaların üzerine yerleştirdi. İsrail güçlerinin bir binayı kuşatma altına aldığı ifade edildi. Baskına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. Askerler, Filistinlilere karşı gerçek ve kauçuk kaplı mermi kullandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu sabahın erken saatlerine kadar işgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkilya, Tulkerim, Nablus ve El Halil kentlerine de baskınlar düzenledi. AA'nın aktardığına göre, İsrail askerleri, Nablus'un El Mahfiyya Mahallesi'nde daha önce İsrail güçlerince öldürülen Muaz El Mısri'nin evinin bulunduğu yüksek katlı binayı kuşattı. Binada yaşayanları zorla tahliye eden İsrail askerleri, binanın orta katlarında bulanan daireye patlayıcılar yerleştirerek dairenin duvarlarını patlattı.

BATI ŞERİA'DA 55 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti de yaptıkları ortak açıklamada, İsrail güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs kentindeki baskınlarına devam ettiğini, Batı Şeria'da en az 55 Filistinliyi daha gözaltına aldığını duyurdu.

İsrail güçlerinin 3 Mart Pazar gününden bu yana işgal altındaki Doğu Kudüs'ün yanı sıra Batı Şeria'nın El Halil, Beytullahim, Ramallah, Kudüs ve Kalkilya kentlerinde düzenlediği baskınlarda aralarında çocuklar ve eski tutukluların da olduğu 55 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi. Açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 7 bin 400'e yükseldiği aktarıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasadışı İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında 420 Filistinli hayatını kaybetti. 

 

 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)