İsrail, Gazze'de sivilleri taşıyan yolcu otobüsünü hedef aldı

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu duyurdu. Öte yandan İsrail güçlerinin, Gazze’deki Kudüs Hastanesi'nin 'derhal boşaltılmasını istediği' aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde yolcu otobüsünü hedef aldığı saldırıda, ölen ve yaralananların olduğu bildirildi. Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde 10. Cadde'de sivilleri taşıyan bir otobüsü bombaladığı kaydedildi.

AA'nın aktardığına göre açıklamada, saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

FİLİSTİN KIZILAYI: İSRAİL 'KUDÜS HASTANESİ'Nİ BOŞALTIN' DEDİ

Öte yandan Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin, Gazze’deki Kudüs Hastanesi'nin 'derhal boşaltılmasını istediğini' duyurdu. Filistin Kızılayı, hastanenin yakınlarına baskınlar düzenlendiğini aktardı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 195'i çocuk, 1863'ü kadın olmak üzere 7 bin 703'e çıktığını, 19 bin 743 kişinin de yaralandığını duyurdu. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 111 Filistinlinin öldüğü, 1900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)