İsrail, Gazze'de mülteci kampını vurdu: 1 ölü, 5 yaralı

İsrail, Gazze'deki Nusayrat Mülteci Kampı'na bir eve düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun, Filistin'in Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırısı sonucu 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

AA'nın haberine göre, Filistin Kızılayı sağlık ekiplerinin Nusayrat Kampı'nda bombalanan evden 1 kişinin cenazesini çıkardığını, 5 kişinin de yaralı olarak hastanelere nakledildiğini duyurdu.

Bölgedeki görgü tanıkları, sağlık ekiplerinin saldırıdan büyük hasar alan bölgedeki enkaz altında yaralıları aramayı sürdürdüğünü söyledi.

Ne olmuştu?

Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'ın (İslami Direniş Hareketi) silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te saldırlar başlattı. İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail ordusu, bu süreçte 264’ü karadan işgal sürecinde olmak üzere 608 askerinin öldüğünü duyurdu.

İsrail'in 7 Ekim'den beri Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 568 Filistinli öldürüldü, 77 bin 765 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 491 Filistinli hayatını kaybetti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)