'İsrail, Gazze'de kara harekatına hazırlanıyor'

İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze sınırına asker gönderdiği kaydedildi. Ordu sözcüsü, "Kara operasyonlarını başlatmak için birimler hazırlanıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in işgali altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da polislerin ve İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere saldırılarıyla başlayan gerilim, Gazze Şeridi'nde karşılıklı çatışmalarla devam ediyor. İsrail'in, Gazze sınırına kara birlikleri göndermeye başladığı kaydedilirken, ordu sözcüsü Jonathan Conricus, 'birden fazla senaryoya hazırlandıklarını' aktardı. Conricus, "Kara operasyonlarını başlatmak için birimler hazırlanıyor" dedi. 

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 83'E ÇIKTI

İsrail'in roket saldırıları sonucu ölenlerin sayısının 83'e yükseldiği duyuruldu. Daha önce yapılan açıklamada, ölenler arasında 17 çocuğun bulunduğu, yaralı sayısının 400'e dayandığı kaydedilmişti. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hamas saldırılarında ise en az yedi kişinin öldüğü belirtildi.

Hamas'tan yapılan açıklamada, Gazze Şehri Tugayı Komutanı Bassem Issa da dahil Hamas’ın dört üst düzey komutanının öldürüldüğü doğrulanmıştı.

 

İSRAİLLİ MİLLİYETÇİLER FİLİSTİNLİ SÜRÜCÜYE SALDIRDI

Dün akşam İsrail milliyetçilerinin düzenlediği protestolarda, Filistinli olduğu aktarılan bir sürücüye saldırı anları canlı yayında görüntülendi. Bat Yam kentinde aracından indirilen sürücünün, kalabalık bir grup tarafından darp edildiği kaydedildi. Sağlık yetkililerinden yapılan açıklamada, yaralanan kişinin durumunun stabil olduğu aktarıldı.

Görüntülerin sosyal medyada da yayılmasının ardından, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, "Hiçbir şey Arapların, Yahudiler tarafından linç edilmesini haklı gösteremez" açıklamasını yaptı. (DIŞ HABERLER)