İsrail askerinin jeneratörü vermediği için vurduğu Filistinli genç felç oldu

İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da bir İsrail askeri, komşularının elektrikli jeneratörüne el konmasına karşı çıkan Filistinli bir genci boynundan vurdu. 24 yaşındaki Harun Ebu Aram'ın boynundan aşağısı felç oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 yaşındaki Filistinli Harun Ebu Aram, komşularının elektrikli jeneratörüne el konmasına direnirken bir İsrail askerince yakın mesafeden vuruldu. Ebu Aram'ın boynundan vurulduğu ve felç olduğu açıklandı.

'KOMŞULARINA YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORDU'

Olay, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde meydana geldi. Görgü tanıkları, Ebu Aram'ın ailesinin evinin bir ay önce İsrail askerlerince yıkıldığını ve Filistinli gencin olay sırasında, İsrail askerlerinin komşularının eşyalarına da el koyup evlerini boşaltmasına karşı direndiğini anlattı. Olayın yaşandığı köyün yerel komitesinin başkanı Muhammed Ribe, CNN'e yaptığı açıklamada "Harun, boynundan vurulduğu sırada komşularının jeneratörlerini geri almalarına yardım etmeye çalışıyordu" dedi.

OLAY ANI KAMERADA

Sosyal medyada İsrailli insan hakları kuruluşlarınca da paylaşılan görüntülerde, Ebu Aram ve üç kişi daha İsrail askerlerinin elektrikli jeneratörü almasını engellemeye çalışıyor. Uzun bir mücadelenin ardından, bir el ateş sesi ve ardından çığlıklar duyuluyor; Ebu Aram yerde hareketsiz yatarken görülüyor.

FELÇ OLDU, SOLUNUM CİHAZI İLE NEFES ALABİLİYOR

24 yaşındaki genç bu olayın ardından El Halil'de hastaneye kaldırıldı. Filistin Yönetimi Sağlık Bakanlığı, Ebu Aram'ın boynundan aşağısının felç olduğunu açıkladı. Hastaneden yapılan açıklamadaysa, Ebu Aram'ın boynundan vurulduğu, sinirlerinin ve omuriliğinin zarar gördüğü, felç olduğu ve ancak bir solunum cihazı ile nefes alabildiği belirtildi.

İSRAİL ORDUSUNDAN 'RUTİN' AÇIKLAMASI

Görüntülerin sosyal medyada tepki çekmesi üzerine İsrail ordusundan da açıklama geldi. Açıklamada, 'İsrail askerlerinin Al Tuwani köyünde yasadışı bir binada rutin bir el koyma ve tahliye operasyonu gerçekleştirdiği' belirtildi; ateş açılmasından haberdar olunduğu ve soruşturma başlatıldığı bilgisi verildi.

'TAŞ ATAN FİLİSTİNLİLER' SAVUNMASINA KANIT YOK 

Ordu açıklamasında operasyonun, 'yaklaşık 150 Filistinlinin taş atması üzerine' gerçekleştirildiği de savunuldu. Ancak yaklaşık iki buçuk dakika süren görüntülerde taş atan bir Filistinli yer almıyor.

İsrail ordusu, işgal altında tuttuğu ve yasadışı Yahudi yerleşimlerinin genişletildiği Batı Şeria'da, Filistinlilerin 'izinsiz' inşa ettiği savunulan evleri yıkma operasyonlarını son aylarda artırmış durumda. (DIŞ HABERLER)