İspanya'dan gelen pilotlar: İlk defa böyle büyük bir yangınla karşılaşıyoruz

Türkiye'deki yangınlara havadan destek vermek için İspanya'dan gelen ekip ilk defa bu büyüklükte bir yangın gördüklerini söyledi. Ekibin saha koordinatörü 27 kişi ile çalıştıklarını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin birçok yerinde 28 Temmuz'da başlayan yangınlar için İspanya'dan gelen ekip söndürme çalışmaları sırasında yaşadıklarını anlattı. İspanya'dan gelen ve Dalaman Havalimanı'na konuşlanan iki uçak, söndürme çalışmalarına katıldı. Ekip, Marmaris, Milas ve Köyceğiz ilçelerindeki yangınlara müdahalede rol üstlendi.

Juan Borrego

Ekibin saha koordinatörü Juan Borrego, Türkiye'deki ekiplerle iyi koordine olduklarını belirtti. Borrego, "Toplamda 27 kişilik bir ekibiz. 5 kişi acil yönetimde çalışıyor, 22 kişi de uçağın kalkış ve inişinden sorumlu. Gerçekten çok büyük bir yangın olduğunu düşünüyoruz. İlk defa böyle büyük bir yangına katılıyoruz. İspanya'da bu tarz yangınlardan dolayı deneyimlerimiz oldu ama ilk defa böyle büyük bir yangınla karşılaşıyoruz" dedi.

'BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR DENEYİM OLDU'

Borrego, Türkiye'nin misafirperverliğine hayran kaldıklarını, çalışma sürelerinde çok iyi vakit geçirdiklerini ifade ederek, "Bu merkezden onları yönetmek gerçekten çok çok zor. Uçakların farklı kapasiteleri, farklı motorları, farklı su alma sistemleri olduğundan bunu yönetmek gerçekten çok zor ve bu bizi çok etkiledi. Türkiye'nin böyle bir güce sahip olması bizler için gerçekten çok mutluluk verici. Burada farklı ekiplerle çalışmak da mutluluk verici ve bu bizim için büyük bir deneyim oldu" diye konuştu.

 

Reynaldo Fernandez Boyero

'FARKLI ÜLKELERDEN GELEN İNSANLARLA ÇALIŞMAK YENİ ŞEYLER ÖĞRENMEMİZİ SAĞLADI'

Yangın söndürme uçağının pilotu Reynaldo Fernandez Boyero ise uçağının tek seferde yaklaşık 6 ton su aldığını ve günde 15 seferle yangına su boşalttığını anlattı. Köyceğiz haricinde özellikle Milas'ta termik santral bölgesindeki yangının söndürülmesinde görev aldığını belirten Boyero, "Bölgedeki yangının son 9 yılda karşılaştıklarımın en büyüğü olduğunu söyleyebilirim. Özellikle ormanların, büyük alanların yanışı, ormanlara yakın köylerin boşaltılması, buraların tehlike altında olması bizi çok etkiledi. Buradaki insanlar gerçekten bize çok yardımcı oldular. Özellikle çevreyi koruma noktasında farklı ülkelerden gelen insanlarla çalışmak, gerçekten her gün yeni bir şeyler öğrenmemizi sağladı. Bir işi yapmanın daha farklı ve güzel bir yolunu öğreniyoruz. Bu çok güzel bir duygu" ifadelerini kullandı. (AA)

 

Etiketler ispanya uçak yangın