İspanya'da yaşam maliyeti önlemi: Demir yolu seferleri ücretsiz olacak

İspanya'da artan yaşam maliyetine önlem olarak eylül ayından itibaren yıl sonuna kadar demir yolu ulaşımının ücretsiz olacağı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da yaşam maliyetlerinin giderek artması nedeniyle eylül ayından yıl sonuna kadar demir yolu ulaşımlarının ücretsiz olacağı açıklandı.

The Guardian'ın haberine göre, devlet demir yolu ağı Renfe'den yapılan açıklamada, uygulamanın 300 kilometreden az olan seferlerde 1 Eylül'den itibaren hayata geçirileceği ifade edildi. Ülkede toplu taşıma ücretlerinde yüzde 30 indirim uygulanmasının da gündemde olduğu belirtildi. 

İspanya Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Bu önlem, enerji ve yakıt fiyatları olağanüstü artarken işe gidip gelmenin sürdürülebilir olması için toplu taşımayı kullanmayı teşvik ediyor" denildi. 

ENFLASYON HIZLA ARTIYOR

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez hafta başında yaptığı açıklamada, ülkede hızla artan enflasyon ve enerji fiyatlarının etkisini azaltmak için bir dizi önlemlerin hayata geçirileceğini söylemişti. Sanchez, "Maaşlarla ay sonunu getirmenin zor olduğunu biliyorum. İspanya halkının yaşadığı zorlukların farkında olduğumu bilmenizi isterim" dedi.

Almanya'da da toplu taşıma maliyetlerini azaltmaya dönük adımlar atılmıştı. Almanya'nın demir yolu şirketi Deutsche Bahn, haziran ve ağustos ayları arasında kullanılabilecek 9 Euro bilet uygulaması başlatmıştı. (DIŞ HABERLER)