İspanya'da 'su' protestosu: Golf sahasındaki deliklere fide dikildi

İspanya'da Yokoluş İsyanı aktivistleri, ülkedeki 10 golf sahasında, suyun önemine ve 'elitist boş zaman keyifleri' için harcanan suya dikkat çekmek için bir protesto düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da iklim aktivistleri, golf sahaları için kullanılan yüksek miktardaki suya dikkat çekmek için ülkedeki 10 golf sahasındaki deliklere sebze fideleri dikti.

The Guardian gazetesinin haberine göre, ülke çapında kuraklığın devam ettiği İspanya'da suyun önemine ve 'elitist boş zaman keyifleri' için harcanan suya dikkat çekmek isteyen Yokoluş İsyanı aktivistleri, 2 Temmuz Pazar günü sosyal medya hesaplarından bir video paylaşarak, başkent Madrid, Barselona, Valencia, Bask, Navarra ve İbiza'nın da aralarında olduğu bölgelerdeki 10 golf sahasında bir protesto eylemi gerçekleştirdiklerini duyurdu. 

'GOLF SAHALARI İÇİN KULLANILAN SU İKİ ŞEHİR İÇİN KULLANILANDAN FAZLA'

İklim aktivistlerinin paylaştığı videoda, golf sahalarındaki deliklere toprak döküldüğü ve sebze fidelerinin dikildiği görüldü. Golf sahalarına yerleştirilen pankartlarda da "Kuraklık alarmı. Golf sahası iklim adaleti için kapatıldı" ifadelerine yer verildi.

Yokoluş İsyanı, eyleme ilişkin açıklamasında, 'tarihin en kötü kuraklıklarından biri devam ederken golf sebebiyle harcanan suyu' kınadıklarını ifade etti. Açıklamada, İspanya'da golf sahalarında kullanılan su miktarının Madrid ve Barselona için kullanılan toplam su miktarından daha fazla olduğuna dikkat çekildi. Buna göre, golf sahalarının yeşil kalması için günde 100 bin litreden fazla su kullanılıyor. (DIŞ HABERLER)