İspanya'da siyasetçiye silahlı saldırı: 3 kişi gözaltına alındı

Katalonya'daki Halk Partisi'nin eski lideri Vidal-Quadras'a 9 Kasım'da düzenlenen silahlı saldırı hakkında açılan soruşturma kapsamında üç kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya polisi, Katalonya'daki muhafazakar Halk Partisi'nin eski lideri Alejo Vidal-Quadras'a 9 Kasım'da düzenlenen silahlı saldırıyla bağlantılı olarak üç kişiyi gözaltına aldı.

Reuters'ın haberine göre, şüphelilerin biri ülkenin güneyindeki liman kenti Malaga'da, diğer iki şüpheli ise Granada'da gözaltına alındı. Ajansa konuşan bir kaynak, şüphelilerden ikisinin İspanya vatandaşı olduğunu, diğer şüphelinin kimliğinin ise henüz belirlenmediğini söyledi. Polis, şüphelilerin yabancı ülkelerle bir bağlantısı olup olmadığını araştırıyor. 

İDDİA: SALDIRIDAN İRAN HÜKÜMETİ SORUMLU

Vidal-Quadras, 9 Kasım Perşembe günü başkent Madrid'in Salamanca mahallesinde kaldırımda yürürken yerel saatle 13.30 sıralarında motosikletli ve maskeli bir saldırgan tarafından yüzünden vurulmuştu. 78 yaşındaki siyasetçi, kurşunun çenesini delip geçmesiyle saldırıdan sağ kurtulmuştu. Vidal-Quadras'ın halen hastanede olduğu açıklandı. Saldırıyla ilgili soruşturmayı terörle mücadele mahkemesinin yürüttüğü ifade edildi.

Vidal-Quadras, Katalonya'daki merkez sağ Halk Partisi'nin (PP) eski lideriydi. Aynı zamanda İspanya'nın Vox partisinin kurucularından olan siyasetçi, 2009-2014 yılları arasında Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı. İran Direnişi Ulusal Konseyi, destekçileri olduğu ifade edilen siyasetçiye yönelik saldırıdan İran hükümetini sorumlu tuttu. (DIŞ HABERLER)