İspanya'da 'şımarık' turistlere tepki: Burası köy; eşek de anırır, horoz da öter

İspanya'nın Ribadesella kasabasında belediye, turistlerin horoz, eşek ve ineklerden şikayet etmesine tepki olarak posterler hazırladı: İnsanların sütün kartonlarda gelmediğini anlaması lazım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın kuzey kıyısındaki turistik Ribadesella kasabasının yetkilileri, horoz, inek ve eşeklerden şikayet eden turistlere 'posta koydu'. Belediye, 'şımarık' turistlere "Eğer tüm bunlarla başa çıkamıyorsanız o zaman doğru yerde değilsiniz" diye hitap eden posterler hazırlattı.

Yerel basında yer alan haberlere göre, 5 bin 700 nüfuslu kasabaya son dönemde gelen turistler, anıran eşeklerden, horozlardan ve ineklerden şikâyet ediyor. Belediye Başkanı Ramón Canal, "Geçen hafta bir kadın, sabah 5'te kendisini uyandıran bir horoz yüzünden üç ya da dört kez bizi aradı. Bir şey yapmamız gerektiğini söylüyordu" dedi.

Belediye ise turistlerin şikâyetleri karşısında, kırsal yaşamdan hoşlanmayan kişilerin bu kasabaya gelmemesi gerektiğini ima eden posterler hazırlattı. Posterde, "Burada bizim düzenli olarak çalan kilise çanlarımız, her sabah erkenden öten horozlarımız, yakınlarda yaşayan ve bazen ses çıkaran zillerle gezen büyükbaş hayvan sürülerimiz var. Eğer tüm bunlarla başa çıkamıyorsanız, o zaman doğru yerde değilsiniz" ifadeleri kullanıldı.

Ramón Canal, Antena 3 kanalına açıklamasında, "İnsanların sütün kartonlarda gelmediğini, ineklerden geldiğini ve onları besleyip bakmanız gerektiğini anlaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Luis Sánchez de, "Gece bir horozun ötmesi normal. Eğer kırsal bir otele gelirseniz, köylerdeki gündelik hayatın böyle olduğunun farkında olmalısınız" dedi. (DIŞ HABERLER)