İspanya'da polis 'ev yapımı uyuşturucu denizaltısına' el koydu

İspanya'da polis, uyuşturucu taşımak için kullanılan 'ev yapımı' bir denizaltıya el koydu. Denizaltının, iki tona kadar uyuşturucu taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da polis, iki tona kadar uyuşturucu taşıma özelliğine sahip, 'ev yapımı' bir denizaltı ele geçirdi. Dokuz metre uzunluğundaki denizaltı, ülkenin güneyindeki Malaga kentinde yer alan bir depoda bulundu.

Denizaltı, Avrupa Birliği'nin (AB) suçla mücadele kuruluşu Europol'ün ve beş diğer ülkenin katıldığı operasyon kapsamında ele geçirildi. Polis, ülke genelindeki baskınlarda 52 kişinin gözaltına alındığını, yüksek miktarlarda kokain ve esrarın da ele geçirildiğini duyurdu. Bir uyuşturucu laboratuvarının da yok edildiği bildirildi.

Polis fiberglass ve kontraplaktan yapılan denizaltının uyuşturucu kaçakçılığı için hazırlandığını ancak henüz kullanılmadığını açıkladı. 2019'da ülkenin kuzeybatısında batan bir denizaltıda iki tondan fazla kokain ele geçirilmiş, iki kişi gözaltına alınmıştı. Denizaltının Kolombiya'dan geldiği tespit edilmişti. Denizaltılar, Latin Amerika ülkelerinden ABD'ye uyuşturucu taşınmasında kullanılıyor. (BBC Türkçe)