İspanya'da orman yangınları: Ordu sahaya indi, 41 hava taşıtı müdahale ediyor

İspanya'nın turistik Güney sahilleri orman yangınlarının etkisi altında, binlerce kişi tahliye edildi. Orduya bağlı acil durum kuvvetlerinin sahaya indiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya günlerdir orman yangınları ile boğuşuyor. Güney bölgesinde büyüyen yangınlarda bir acil durum görevlisi yaşamını yitirirken 2 bin kişi tahliye edildi. 

TAHLİYELER DEVAM EDİYOR

İspanya'nın Endülüs bölgesinde bağlı Estepona yakınlarındaki Sierra Bermeja'da başlayan yangınların kontrol altına alınması için askerler görevlendirildi. Ülkenin tatil bölgelerinden biri olan Estepona'da Pazar günü yangının dumanları uzak mesafelerden görülürken toplamda altı köy tahliye edildi. Yerli ve yabancı çok sayıda turistin, emeklinin ve yazlıkçının olduğu bölgede Cuma günü beş köy ve kasaba boşaltılmıştı. Böylece toplam tahliye edilen kişi sayısı iki bine ulaştı.  

BİNLERCE HEKTAR KÜL OLDU

Yangının büyümesinde güçlü rüzgarların etkili olduğu belirtilirken tahliye edilenler Ronda kasabası yakınlarındaki bir spor merkezine getirildi. Orman yangınlarına müdahale merkezinden Alejandro Garcia, yangınların 'alışılmışın ötesinde güçlü' olduğunu belirtirken ilerlemeyi sürdürdüğünü ekledi. Endülüs'ün bölgesel orman yangını ekipleri 365 itfaiye görevlisine 41 hava taşıtı ve 25 aracın eşlik ettiği belirtiliyor. Toplamda an itibariyle 85 kilometre çevresinde 7 bin 500 hektarlık ormanlık alan yok oldu.

Son olarak yangın söndürme ekiplerine askerlerin de yardım ettiği bildirildi. Yerel basın, İspanya ordusuna bağlı Askeri Acil Durum Birimi'nin (UME) iki birlik halinde 42 kişi ile orman yangınlarına müdahale için görevlendirdiğini aktardı. (DIŞ HABERLER)