İspanya hükümetinden kampanya: Tüm bedenler plaj bedenidir

İspanya Eşitlik Bakanlığı, dış görünüşünden endişe eden kadınlar için kampanya başlattı. Sosyal Hizmetler Bakanı Lone Balara, “Tüm bedenler plaj bedenidir.” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya Eşitlik Bakanlığı, plaja giderken bedenlerinin görünüşünden endişe eden kadınlara yönelik kampanya başlattı. Farklı bedenlere sahip beş kadının yer aldığı kampanya görselinde “Bu bizim yazımız” sloganı kullanıldı. Sosyal Hizmetler Bakanı Ione Balara ise “Tüm bedenler plaj bedenidir” dedi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Kadınlar Enstitüsü Başkanı Antonia Morillas, fiziksel beklentilerin kadınların özgüvenini etkilemenin ötesine geçerek kadınların haklarını engellemeye başladığını söyledi. İspanya Eşitlik Bakanlığı, “Bu bizim yazımız” sloganlı görsel kullanarak kadınlara yönelik kampanya başlattı. 

Görseldeki kadınlar arasında mastektomi (meme kanserinin tedavi edilmesi için meme dokusunun çıkarıldığı cerrahi operasyon) yaptırmış bir kişi de yer alıyor.

Kampanyayı planlayan Enstitü, tüm kadınların dilediği gibi yazın keyfini çıkarma hakkı olduğunu söyledi: “Bugün bedenlerimize karşı önyargı ve estetik şiddet olmadan, kimseyi dışlamayacak bir yaz için kadeh kaldırıyoruz.”

Kadınlar arasında başlatılan kampanyayı beğenmeyenler de oldu. Komünist Parti ve Birleşik Sol lideri Cayo Lara ise kampanyanın “var olmayan bir sorun icat etmeye çalıştığını ve absürt olduğunu” söyledi. (HABER MERKEZİ)

İspanya hükümetinin kampanya için kullandığı görsel...