İspanya 'cüce boğa güreşi'ni yasakladı: 'Geçmişi alt ettik'

İspanya parlamentosu, cücelerin itfaiyeci veya palyaço gibi giyinip boğaları kovalaması ile bilinen 'cüce boğa güreşi'ni yasaklayan yasayı onayladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya parlamentosu, 'cüce boğa güreşi' etkinliklerinin yasaklanmasını öngören yasa tasarısını kabul etti. Böylelikle, ülkenin yasaları Avrupa Birliği'nin (AB) engellilere karşı ayrımcılıkla mücadeleye ilişkin önergeleri ile uyumlu hale getirilmiş oldu. Hak örgütleri de kararı memnuniyetle karşıladı.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, tarihi on yıllar öncesine dayanan bir 'gelenek' olan 'cüce boğa güreşleri' sırasında cüceler itfaiyeci ya da palyaço gibi giyiniyor ve boğaları öldürmeden peşlerine düşüyordu.  

'İNSANLARIN BİZE DUYDUĞU SAYGI ETKİLEYİCİYDİ'

27 Nisan Perşembe günü kabul edilen yasa ile ilgili açıklama yapan İspanya Kraliyet Engellilik Kurulu Genel Direktörü Jesus Martin, "İspanya'nın geçmişini alt ettik" dedi.

İspanya parlamentosuna yasa tasarısını onaylaması tavsiyesinde bulunan Kraliyet Engellilik Kurulu'na başkanlık eden Martin, "Cüceliği olan insanlar ile ülkemizin meydanlarında alay ediliyordu. Bu yolla farklılıklar ile dalga geçmekte bir sorun olmadığı fikri de nesilden nesle aktarılıyordu" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, söz konusu etkinliklere katılan kişiler İspanya parlamentosu önünde protesto gösterisi düzenleyerek kararı kınadı. Cüce boğa güreşçisi Daniel Calderon, "İnsanların aşağılandığı ya da onlara gülündüğü varsayımında bulunuyorlar. Halbuki tam tersi: Bize duydukları saygı etkileyici" değerlendirmesini yaptı. (DIŞ HABERLER)