İspanya: Bisiklet turunu sabote etmek isteyen 4 kişi gözaltına alındı

İspanya'da dört kişi 'La Vuelta' bisiklet turunun Katalonya etabını 400 litre motor yağı dökerek sabote etmeye hazırlandıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Şüpheliler, şartlı serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya polisi, 'La Vuelta' bisiklet turunun Katalonya etabını yola 400 litre motor yağı dökerek sabote etmek istediği ileri sürülen dört kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Reuters'a konuşan bir kaynak, dört kişinin Katalonya'nın bağımsızlığını isteyen CDR isimli gruba mensup olduğunu söyledi. Şüpheliler, şartlı serbest bırakıldı.

500 METREDEN FAZLA YAKLAŞAMAYACAKLAR

AA'nın aktardığına göre, İspanyol yetkililerin açıklamasında, 26 Ağustos'ta Barselona'dan başlayan ve 17 Eylül'de başkent Madrid'de sona erecek turun Katalonya etabını sabote etme hazırlığında olan dört kişinin 27 Ağustos'ta yakalandığı belirtildi. Dört kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından şartlı serbest bırakıldı. 'Yol güvenliği, çevre kirliliği ve kamu düzenini bozan eylem' suçlarından tutuksuz yargılanan şüpheliler, şartlı tahliye kapsamında, etkinliğin yapıldığı alana 500 metreden fazla yaklaşmaması gerekiyor. 

POLİS, SABOTAJ HAZIRLIĞINI GÖSTEREN VİDEO YAYINLADI

İspanyol polisi, bisiklet turuna yapılmak istenen sabotaj hazırlığını gösteren bir video da yayınladı. Lleida kentinin Solsones ilçesi yakınlarında La Vuelta'nın geçeceği yolun üzerindeki bir köprüye plastik boru ile bir düzenek kurduğu ileri sürülen dört kişinin, 400 litre motor yağını köprüye yakın bir yere koydukları depodan boruyla yukarıdan yola dökmeyi planladıkları belirtildi. (DIŞ HABERLER)