Saymaz: İkinci PKK'lı başından vurulmasa patlayacakmış

Ankara'da düzenlenen bombalı saldırı hakkında bilgiler paylaşan İsmail Saymaz, ikinci kişinin üzerinde de yüklü miktarda patlayıcı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’da İçişleri Bakanlığı'na yönelik düzenlenen bombalı saldırıda, Bakanlığa doğru avluda koşarken başından vurulan ikinci kişi ile ilgili iddia gündemde. 

Gazeteci İsmail Saymaz, ikinci kişinin üzerinde dokuz buçuk kilo ağırlığında C-4 patlayıcı olduğunu belirterek "Vücudundan vurulsaydı patlayacaktı" dedi.

'ANKARA'YI BİLMİYORLARDI'

İsmail Saymaz, Sözcü'deki köşesinde şu bilgileri aktardı:

“Öğrendiğim kadarıyla canlı bomba üzerindeki bombayı kendisi patlatmadı. Nöbet kulübesindeki polisin açtığı ateş sonucu bomba patladı. Bu patlama sırasında ikinci PKK'lı bariyerleri aşarak, İçişleri Bakanlığı'na doğru avluda koşarken, diğer polis memuru tarafından başından vuruldu. Eğer kurşun göğsüne gelseydi o da patlayabilirdi. Çünkü üzerinde dokuz buçuk kilo ağırlığında C-4 patlayıcı vardı. Teröristlerin herhangi telefon bağlantısı tespit edilemedi. Saldırı öncesi kimseyi aramadıkları ifade ediliyor.

Ayrıca bakanlık önüne keşif için gelmedikleri saptandı. Üzerlerinden GPS cihazının çıkması, Ankara'yı bilmediklerini ve konumu cihazla ayarladıklarını gösteriyor. Olay yeri incelemesinde bir roket atar, sekiz yırtık dolar parçası, bir yırtık 200 TL, bir yırtık 20 TL bulundu. Yedi adet farklı isimlere ait kimlik, otobüs ve personel kartları elde edildi. Bina önünde vurularak öldürülen teröristin üzerinden bir tüfek, dört şarjör, 121 fişek, çelik yelek, kulaklık ve bileklik alındı.” (HABER MERKEZİ)