İsmail Köybaşı Trabzonspor'da

Bonservisi elinde olan İsmail Köybaşı en az 2 sene Trabzonspor'da forma giyecek. Oyuncu her sezon için 5 milyon TL alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, defans oyuncusu İsmail Köybaşı'yı renklerine kattı. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, 32 yaşındaki futbolcuyla 2-1 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu. 

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirimde bulunan Trabzonspor, bonservisi elinde olan oyuncuya ödeyeceği maaşı da açıkladı. Kulüp Köybaşı'ya 2021/22 ve 2022/23 sezonu için 5 milyon TL garanti ücret ödeyecek. Opsiyon hakkının kullanılması halinde 2023/24 sezonu için de 5 milyon 500 bin TL ödenecek. Köybaşı ayrıca her bir sezon için 1 milyon TL imza ücreti kazanacak. Bordo-mavili kulüp menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, oyuncuya ödenecek yıllık garanti ücretin yüzde 7'sini ödeyecek.

KÖYBAŞI'NIN KARİYERİ

Kariyerine Gaziantepspor'da başlayan Köybaşı, 2009 yazında 5 milyon 500 bin euro bedelle Beşiktaş'a transfer oldu. 7 yıl siyah-beyazlı forma giyen Köybaşı daha sonra bedelsiz olarak Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. 3 yıl sonra La Liga ekiplerinden Granada'ya transfer olan futbolcu, ardından Rizespor'la anlaştı. Köybaşı en az 2 sene Trabzonspor için ter dökecek.

Kariyerinde 286 maça çıkan Köybaşı, Türkiye A Milli Takımı'nda 28 kez forma giydi. (HABER MERKEZİ)