Borsada da aynı. Kripto para piyasasında da aynı. Sadece bizi şaşırtan petrol fiyatları oldu. Burada da bir manipülatif fiyatlama var. Petrol kuyularındaki sayı arttıkça, depolar da ucuza doldu. Petroller azalınca fiyatları düşürüyorlar. Muhtemelen 80 doların üzerine atıldığı bir süreç olacak.
Fırtına kopacak uyarılarım vardı geçen cuma için. ABD tarım dışı istihdam verisi vardı. Yüzde 4.3 üzerinde rakam gelirse çarşı pazar karışır demiştim. 4.2 olarak açıklandı. Bu doların değer kaybetmesine neden olmalıydı, çünkü Fed'in 50 baz puan faiz indirimi fiyatlanmaya başladı. Dolar karşısındaki varlıklarda sert düşüşler gördük.
"Borsa İstanbul 9771 puandan kapanmıştı. Yüzde 1.67'lik değer kaybı ile geçen haftayı tamamladı. 9400 puan için kenarda beklemeye devam ediyoruz. Borsada tepki alımı gelecek, önemli olan kritik 10 bin puan direnci. Kısa vadede böyle bir ihtimal yok. Aşağıda 9400, yukarıda 9800'ü takip edeceğiz. 9800 kalıcı olursa 10 bin 50 direnç olacaktır.
DÖVİZ
Dolar TL kuru 33.97 TL'den geçen hafta kapandı. Emtia tarafındaki düşüşleri beklediğimiz için dolarda beklemeyi tercih ediyoruz. Euro/dolar paritesinde 1.0950-1.1150 bant aralığını takip edeceğiz. 1.1085'ten geçen haftayı tamamladı. 1.0950'ye kadar sessizce beklemeyi sürdüreceğiz. 1.10 seviyesi altı rakamlar da kademeli alım fırsatı.