"Ons Altın 2.860 dolar seviyesinden haftalık bir kapanış yaptı.
Yine Cuma günü 2.880 dolar direncini test etti.
Üçüncü kez 2.880 dolar seviyesi test edildi.
Oradan tekrar satış baskısıyla ikinci kez karşı karşıya kaldı.
Yine ons altın tarafında 2600 dolar seviyesiyle alakalı öngörüm devam ettiğinden dolayı altının gram fiyatında ve altın ons fiyatında bireysel olarak yol arkadaşlarımızla birlikte uzak durmaya devam ediyoruz ve dolar tarafına meyilliyiz.
Ancak elinde altın bulunduran, daha önce ons altın satın almış olan yatırımcıya da yine beklemelerini sık sık ifade ediyorum.
Şimdi ons altın tarafında ve gram altın tarafında yükselişler yaşanınca birkaç rakam vereceğim size bugün.
2024 Ocak ve 2025 Ocak tarihleri son bir yıla baktığımız zaman Ocak ayından Ocak ayına baktığımız zaman getirisi %68.8 oldu.
Bu dönemin ortalama tüketici enflasyon rakamına indirilmiş orana arındırılmış orana baktığımız zaman da %8 gibi gerçek bir getiri sağlamış oldu.
O yüzden altın orta ve uzun vadeli yatırımcılar için yine güvenli olma özellini korumaya devam ediyor.