İSKİ'nin suya zam teklifi kabul edilmedi

İSKİ bir kez daha su fiyatına yüzde 23 zam yapılması teklifinde bulundu. Girdi fiyatlarındaki artış gerekçesiyle talep edilen zam, meclisten döndü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İSKİ'nin olağanüstü genel kurulu öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gönderilen teklifle, su fiyatlarına yüzde 23 zam ile her ay TÜFE oranında artış yapılması teklifi sunuldu.

Enflasyona bağlı olarak masraflardaki artışı gerekçe gösteren İSKİ, fiyatların yeniden belirlenmesi gerektiğini belirtiliyor.

İSKİ'nin raporunda, kimyasal girdi fiyatlarının enflasyonla yükselmesi, elektriğe, doğalgaza gelen zamlar ile malzeme ve girdi fiyatlarında yaşanan artışların, devam eden projelerin ve hizmetlerin sürdürülmesi gerekliliği nedeniyle su birim fiyatlarında revize ihtiyacı olduğu ifade edildi.

Birgün'de yer alan habere göre İSKİ'nin Su Satış ve Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli Tarife Tekliflerinde yer alan bilgilere göre;

KDV hariç konut 1. kademe tarifesinin (Konut başına 0-15 metreküp) 4,81 liradan 5,92 liraya, konut 2. kademe tarifesinin (Konut başına 16 metreküp ve üzeri) 7,22 liradan 8,88 liraya, köy konut tarifesinin 1,21 liradan 1,48 liraya, ortak sayaç konut/konut inşaat şantiyesi tarifesinin 7,22 liradan 8,88 liraya, iş yeri tarifesinin 12,93 liradan 15,90 liraya, köy iş yeri tarifesinin 3,23 liradan 3,98 liraya, ortak sayaç iş yeri/iş yeri inşaat şantiyesi tarifesinin 13,42 liradan 16,51 liraya çıkarılması talep edildi. 

TEKLİF KABUL EDİLMEDİ 

İBB Meclisi'nde İSKİ'nin 2021 Yılı Su Satış ve Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli Tarifeleri teklifi görüşüldü. Zam önerisi görüşmelerin ardından yapılan oylamada oy çokluğuyla reddedildi.

İBB Meclisi'nin 31 Mayıs tarihli toplantısında da zam talebi reddedilmişti. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler iski su zam