IŞİD'in 'Beatles' hücresinin üyesi suçlamaları kabul etti

Türkiye'de mahkum olduktan sonra İngiltere'ye sınır dışı edilerek tutuklanan Aine Davis, 'terörist amaçlarla ateşli silah bulundurmak' ve 'teröre finansman sağlamak' suçlarını kabul etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de 'Beatles' olarak bilinen IŞİD hücresine üye olduğu ifade edilen 39 yaşındaki Aine Davis, hakim karşısına çıktı. Davis, kendisine yöneltilen 'terörist amaçlarla ateşli silah bulundurmak' ve 'teröre finansman sağlamak' suçlarını kabul etti.

BBC'nin haberine göre, tutulduğu Belmarsh Hapishanesi'nden Old Bailey'deki mahkemeye çevrimiçi bağlanan tutuklu sanık Aine Davis, Türkiye'de IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklu kalmıştı. Ağustos 2022'de İngiltere'ye dönüşünde gözaltına alınarak tutuklanan Davis hakkındaki mahkeme kararı 13 Kasım 2023 tarihinde açıklanacak.

Ne olmuştu?

2015 yılında Türkiye’de tutuklanan Aine Davis, 2017 yılında IŞİD üyesi olmak suçundan mahkum olmuştu. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında Türkiye'den sınır dışı edilen Davis, Luton Havalimanı'nda tutuklanmıştı. Grubun, Suriye'deki Batılı rehineleri gözaltına aldığı ve aralarında ABD'li gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ve insani yardım görevlisi Kayla Mueller’ın yer aldığı bazı isimleri öldürdüğü iddia ediliyordu.

İngiliz aksanıyla konuşmaları nedeniyle 'Beatles' ismi verilen IŞİD hücresinin üyesi olmakla suçlanan Davis, İngiltere'de ilk olarak Şubat 2023'te hakim karşısına çıktı. Davis, daha önce, rehinelerinin başını kesen ve bunu kameraya çekip yayınlayan hücrenin üyesi olduğu iddiasını reddetmişti. (DIŞ HABERLER)