İşçiler grev kararını belediye binasına astı: 7 Nisan'da grevdeyiz

Çiğli Belediyesi'nde 836 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamaması üzerine işçiler, belediyeye grev kararı astı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Çiğli Belediyesi Çibel A.Ş. ile DİSK Genel İş Sendikası 8 No'lu Şubesi, 836 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi sürecinde uzlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldı. Çiğli Kasaplar Meydanı'nda toplanan işçiler, “Geçinemiyoruz” yazılı pankart taşıyarak, belediye binası önüne doğru yürüyüşe geçti. Sık sık “İnsanca yaşam istiyoruz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atılan yürüyüşün ardından açıklama yapan Genel İş 8 No'lu Şube Başkanı Deniz Gümüştekin, 83 madde ile başladıkları toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 68 sosyal ve ekonomik maddede anlaşma sağlandığını, ancak 15 ekonomik ve sosyal maddede anlaşma sağlanamadığını aktardı.

'SEFALET ÜCRETLERİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ'

Son olarak 17 Mart günü yapılan görüşmede en düşük ücrete verilen zam oranının yüzde 26 civarında olduğunu söyleyen Gümüştekin, ücret skalası yukarılara çıktıkça zam oranının düştüğünü belirtti. Görüşmeler sonrasında yönetici, temsilci ve üyeler ile yaptıkları toplantılar sonucunda verilen zam oranının kabul görmediğini belirten Gümüştekin, grev kararı aldıklarını ifade etti. Toplu sözleşme taslağını hazırlarken enflasyon oranının yüzde 20 civarlarında olduğunu ancak bugün gelinen noktada enflasyon oranının yüzde 54’lere ulaştığını belirten Gümüştekin, “Bu böyle gitmez” diyerek sefalet ücretlerine teslim olmayacaklarını vurguladı.

'MASADA ANLAŞMA SAĞLAYAMAZSAK 7 NİSAN İTİBARİ İLE GREVDEYİZ'

Toplu iş sözleşmesinin bitmediği her gün, işçilerin ücretlerinin eridiğini söyleyen Gümüştekin, şöyle devam etti:

“Biz işçileri kendi başına ne kadar ücret aldığımız değil, aldığımız ücretlerin, ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetip yetmediği ilgilendirmektedir. Bu açıdan bizim için durum açık ve nettir; insanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz. Bu bağlamda yüzde 20’lerde olan işverenin son teklifini, üyelerimizle değerlendirerek mücadeleye devam kararı almış bulunmaktayız. Sendika olarak yüzde 40 talep ediyoruz. Eğer Toplu iş Sözleşmesinde masada anlaşma sağlayamazsak 7 Nisan itibari ile Çiğli’de Çibel işçileri greve çıkacaktır. Grev kararı alan işçiler; gücünü, cesaretini örgütünden, birliğinden, hayatı yeniden yaratan ellerinden almaktadır.”

Açıklamanın ardından belediye binasına grev kararı asıldı. (DUVAR)