İş makinelerinin yeniden çalıştığı ODTÜ’de öğrencilerden destek çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iş makinelerinin ODTÜ arazisinde yeniden çalıştığını belirten ODTÜ bileşenleri iş makinalarının üzerine çıktı, destek çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bileşenlerinin ODTÜ alanı içerisinde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yol çalışması yapıldığını belirterek gösterdiği tepki sürüyor.  Belediyenin “Gölbaşı-Niğde Otobanı Bağlantı Yolu” çalışması diye duyurduğu, ODTÜ öğrenci ve mezunlarının ise 11 kilometrelik Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantısı projesi alanında çalışmaların yapıldığını belirttiği tartışmalı yolda sabah saatlerinde yeniden iş makinaları çalışmaya başladı.

ODTÜ bileşenlerinin tüm gece boyunca nöbet tuttuğu alanda yeniden çalışmaların başlamasının ardından öğrenciler ODTÜ bileşenlerine destek çağrısında bulundu. İş makinelerinin üzerine çıkan ve çalışmaların durdurulmasını talep eden öğrenciler yüklenici firmanın yetkilileri tarafından “polis çağırmakla” tehdit edildiklerini duyurdu.

‘ODTÜ ORMANI TARUMAR EDİLECEK’

ODTÜ bileşenleri, ODTÜ arazisinde belediyeye ait araçların yeniden çalışması üzerine alana giderek açıklama yaptı. “Sermaye elini ODTÜ’den çek” , “Mansur elini ODTÜ’den çek” sloganları atan ODTÜ bileşenlerinin açıklamasında, “Son yaptığımız uyarılara rağmen belediye çalışmalarını sürdürüyor. Bin bir emekle sıfırdan oluşturulmuş Ankara’nın akciğerleri ODTÜ ormanı bir avuç zengin kolayca rezidanslarına ulaşabilsin, halkın vergilerinden kaynak aktarımı yapabilsin diye talan edilmek isteniyor. Bu yol yapılırsa yolla birlikte yerleşim ve iş yerleri artacak ODTÜ ormanı tarumar edilecek. ODTÜ’lüler olarak ranta ve talana geçit vermeyeceğiz. Tüm Ankaralıları ODTÜ ormanına sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.

GERGERLİOĞLU’NDAN ODTÜ’LÜLERE DESTEK

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da ODTÜ bileşenlerine destek olmak için yol çalışmalarının yapıldığı alana gitti. “Ormanlarıyla, kuşlarıyla bilinen Ankara’nın yıllarca uğraşılmış, doğal örtüsü haline gelmiş yerdeyiz” ifadelerini kullanan Gergerlioğlu şöyle devam etti:

“Bu arazide olmamıza rağmen şu anda büyükşehir belediyesi buraya bir yol yapıyor. ODTÜ arazisinin içerisindeyiz ve buradan yol geçirilmeye çalışılıyor. İş araçları şu an burada ve yol yapım çalışmaları var. ODTÜ’lü öğrenciler, kamuoyu bu yol yapımına karşılar. Biz de bu gelişmeden haberdar olduk. Arkadaşlarımızla, öğrencilerle, dernek başkanlarımızla geldik alana. Olayı tespit ettik. ODTÜ arazisinin içerisinde geliştirilse daha güzel orman olacak alandan bir yol geçiriliyor.”

MEZUNLARDAN YAVAŞ’A: BİZLERİ KARŞISINDA BULACAK

ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Baki Arslan ise iş makinalarının çalıştığı alanda yapılan açıklamada, “ODTÜ arazisinin içerisindeyiz. Rant yolundayız daha doğrusu. Ne yazık ki dünkü yaptığımız açıklama yerinde tespitlerimizi doğrulamış oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesini alan firma ODTÜ arazisi içerisinde çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi Başkanı ‘ODTÜ arazisinde herhangi bir çalışmamız yoktur’ diye açıklama yapmış. Yaklaşık dört gündür ODTÜ arazisine malzeme çekiyorlar. Yapılan açıklama tamamen manipülatif, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir açıklama. Sayın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıyla karşı karşıya gelmek istemiyoruz biz. Ama eğer o karşı karşıya gelmek istiyorsa bizleri burada karşısında bulacak” ifadelerini kullandı. (DUVAR)

Etiketler odtü ODTÜ Ormanı