İş makinelerinin girdiği Akbelen Ormanı'na içme suyu alınmadı

İş makinelerinin girdiği Akbelen Ormanı’nda direnen köylülere su taşıyan kamyona izin verilmedi. Köylüler suları “Biz buradayız, terk etmiyoruz. Limak gidene kadar” sloganlarıyla elden ele taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'da Akbelen Ormanları’nda ağaçların kesilmesi de köylülerin direnişleri de dördüncü gününde sürüyor.

ANKA'da yer alan habere göre, köylülerin ve direnişçilerin içme suyu ihtiyacını karşılamak için gelen kamyonetin, ormanda kurulan direniş alanına yaklaşmasına izin verilmedi. Çevreciler, imece usulüyle suları çadır alanına kadar elden ele taşıdı, suları taşırken de “Biz buradayız, terk etmiyoruz. Limak, ormandan gidene kadar” sloganları attılar.

ANKA'ya konuşan bir köylü, "Vazgeçin memleketimiz yok etmekten" diyerek yaşananlara tepki gösterdi. Köylünün açıklamaları şöyle;

'BİZİ KÖMÜR YOK ETTİ'

“Buraya çok destek lazım. Memleketimiz, bir kömür uğruna yok olup bitiyor, gidiyor. Çok üzgünüz. 54 yaşındayım. Bu köyde doğdum, bu köyde büyüdüm, bu köyde gömülmek istiyorum. Ama maalesef bizi kömür yok etti. Kömür, bizim mahallenin birini üç senede bitirdi. Ne geçti eline? Kömür yandı gitti, uçtu, kül oldu, bitti.

'GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE KOCA DAĞI BİTİRDİLER'

Belki 100 kişi var kesimci. Saniyede bir tane, gözümüzün önünde koca dağı bitirdiler. Nerede bu memleketin insanı? Bir kilo fasulye 8 lira olmuş. Domatesin kilosu şu temmuz ayında 25-30-40 lira. Belki büyükşehirlerde daha da pahalı. Bir ekmek kaç para? Mazot kaç para? Köylerimiz bitti, bitti! Benim çocukluğumda o kadar güzel çam balı vardı, bizim tütüncülüğümüz vardı, bitti. Hayvancılığımız vardı, bitti. Şu an bir canımız kaldı. Canımızı alsalardı, bize böyle işkence çektireceklerine.

'TERMİĞİN DUMANI TÜTSÜN DİYE KÖYLERİMİZİ DUMAN ETTİLER'

Termik iş diyenler, termik aş diyenler, termik para diyenler… Cebin parayla dolsa, ekmek olmadıktan sonra çare yok. Şu termiğin dumanı tütsün diye; ovaları, ağaçları, zeytinliklerimizi, bahçelerimizi bitirdiler. Duman ettiler gittiler. Enerji üreteceklermiş. Başka bir çare bulsunlar. Vazgeçin şu memleketimizi yok etmekten ya… Ekmeğin üzerinden enerji üretilmez.

Tarım arazisinin üzerinden enerji üretilmez. Hiç mi bu insanlarda akıl yok? Kaç asırlığız biz. Ben cahilim, cahil bir köylü olarak böyle düşünüyorum. Ne kadar aç gözlüyüz biz? Ne kadar para hırsı var? Her şey para değildir. Şu çama kıyar mı insan? Vicdan biraz.

'BİZİM EVLATLARIMIZI BİZİM KARŞIMIZA DİKTİLER, EMİR VERENLER GELSİN'

Cumhurbaşkanı… Bizim sesimizi duyun. Bize de çare olun. Biz nereye gideceğiz? Biz toprak istiyoruz. Toprağa elimiz değmedikçe, yaşadığımızı bilemeyiz. Kim anlayacak derdimizi. Bize destek istiyoruz, onlar yolları kesiyor. Bizim evlatlarımızı bizim karşımıza diktiler. Kim emir veriyorsa, gelsin. Bize çare bulsunlar madem. Ev yapsınlar, toprak versinler. Biz nereye gideceğiz? Onlar zengin diye biz garibanların böyle yok mu olması lazım…” (HABER MERKEZİ)