İş Bankası'ndan 100 milyon dolarlık kredi sözleşmesi

İş Bankası, Asya Altyapı Yatırım Bankası (Asian Infrastructure Investment Bank-AIIB) ile 5 yıl vadeli 100 milyon dolar tutarında kredi sözleşmesi imzaladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İş Bankası, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile yaptığı ilk işlemde, 100 milyon dolarlık kredi anlaşmasına imza attı. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, 'bu kaynağın, işletmelerin finansal dayanıklılığının artması ve yeni istihdam imkânlarının yaratılmasını olumlu etkileyeceğini' ifade etti. Yalçın, “Uluslararası piyasalarda İş Bankası’na duyulan güvenin bir göstergesi olan bu kredi, Türkiye İş Bankası’nın AIIB ile gerçekleştirdiği ilk işlem. Gelecek dönemlerde de AIIB ile olan ilişkinin güçlenerek devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Asya Altyapı Yatırım Bankası Genel Direktörü Najeeb Haider ise "Dünya ekonomisinin içerisinde bulunduğu zorlu koşullar altında Türk ekonomisinin bel kemiği olan KOBİ’lere destek vermekten ve Türkiye’nin en büyük özel bankası olan İş Bankası ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" açıklamasını yaptı.

Etiketler iş bankası kredi kobi