İş Bankası Resim Heykel Müzesi, 23 Nisan'ı 8 atölye ile kutlayacak

İş Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nde düzenlenecek çocuk atölyeleri ile kutlayacak. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyoğlu’nda bulunan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nde 20-28 Nisan tarihleri arasında devam edecek çocuk atölyelerinde çocuklar, kartpostaldan kapı tasarlamaya pek çok farklı sanat alanında faaliyet gösterebilecekler. 

Katılım için önceden rezervasyon yaptırmanın gerekli olduğu atölyelerin programı ise şu şekilde:

CUMHURİYET RESSAMLARIMIZIN İZİNDE (20 Nisan Cumartesi, 16.00)

Bu atölyede çocuklar Cumhuriyet'in kuruluş döneminde yapılan inkılap ve yeniliklerle birlikte sanatın ele alınış şekli ve bu dönemin temsilcisi sanatçılarıyla tanışacak. 

Yaş Aralığı: 7-10 yaş

SANATÇI ŞAPKALARI ATÖLYESİ (21 Nisan Pazar, 13.00)

Sanatçı Şapkaları Atölyesi’nde genç katılımcılar, Feyhaman Duran’ın resimlerini inceleyecek; renklerin dansını, kompozisyonların uyumunu ve detayların büyüsünü keşfedecek. Atölyede Feyhaman Duran’ın eserlerinden ilhamla renkli ve özgün şapkalar da tasarlanacak.

Yaş Aralığı: 6-9 yaş

KARTPOSTAL ATÖLYESİ (23 Nisan Salı, 13.00)

Bu atölyede, çocuklar Resim Heykel Müzesi’ndeki eserlerden ilham alarak kendi kartpostallarını tasarlayacak ve bayram coşkusunu kartpostallarına yansıtacak.

Yaş Aralığı: 6-9 yaş

RENKLİ KAPILAR (23 Nisan Salı, 14.00)

Resim Heykel Müzesi’nin kalıcı sergisi “Türk Resmini İzlemek”teki eserlerin incelenmesiyle başlayacak bu etkinlikte çocuklar “Bodvi Apartmanı Anısına” başlıklı eser odağında atölye çalışması gerçekleştirerek kendi kapılarını tasarlayacaklar.

Yaş Aralığı: 7-12 yaş

BENİM KUMBARAM (23 Nisan Salı, 15.00)

Bu atölyede, çocuklar “Kumbaralı Çocuk” eserinden yola çıkarak İş Bankası’nın ikonik kumbarasını konuşacak ve sergideki eserlerden ilhamla kendi kumbaralarını tasarlayacak.

Yaş Aralığı: 7-12 yaş

RENKLERİN DANSI (27 Nisan Cumartesi, 11.00)

Çocukların temel renkleri alternatif öğrenme araçlarıyla keşfedeceği bu atölye, sergi alanında renk avı ile başlayacak. Ardından, renkler eğlenceli bir boyama tekniği ile çocukların ellerinde bir araya gelecek. Türkiye’nin ilk kadın ressamlarından Fahrünnisa Zeid’in “Mevleviler” isimli eserinden ilhamla, kelimelere ihtiyaç duymadan kendini anlatan, hareket eden renkli bir oyuncağa dönüşecek.

Yaş Aralığı: 3-5 yaş (Bir yetişkin eşliğinde gerçekleşecektir.)

ŞEHİRDE KUTLAMA VAR (27 Nisan Cumartesi, 15.00)

Bu atölyede önce Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin koleksiyonunda yer alan Fikret Mualla, Fahir Aksoy gibi sanatçıların şehir hayatını konu alan resimleri çocuklarla birlikte incelenecek; ardından çocuklar, mukavva şablonları şekillendirip boyayarak, yaşadığı mahallede kendi hayal ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasını üç boyutlu bir yaratıcı çalışmaya dönüştürecek. 

Yaş Aralığı: 6-9 yaş

SULUBOYA ATÖLYESİ: İSTANBUL’UN BAHAR ÇİÇEKLERİ (28 Nisan Pazar, 11.00)

Bu atölyede genç katılımcılar “İstanbul’un Çiçekleri” teması altında sergi turu yapacak; ardından renkleri, malzemeleri ve temel suluboya tekniklerini konuşarak atölye alanında kendi çiçeklerini renklendirecek.

Yaş Aralığı: 9-12 yaş