Irkçı muameleye uğrayan Somalili Abdullah serbest bırakıldı

Hakkında sınır dışı edilmesi yönünde karar bulunan ve bir aydan uzun süredir Akyurt Geri Gönderme Merkezi’nde olan Somalililere ait restoranın sahibi Mohammed Abdullah serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Uzun zamandır ırkçı baskılara maruz kalan ve son olarak gözaltına alındıktan sonra Akyurt Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edilen Somalili Muhammed İsa Abdullah, bir ayın ardından serbest bırakıldı.

Abdullah, serbest kalışını geri gönderme merkezi önünde çektiği fotoğraf ile sosyal medya hesabından duyurdu.


NE OLMUŞTU?

Ankara Kızılay’da Somalililer tarafından işletilen ve daha önce polis baskısı nedeniyle tabelasını defalarca değiştiren SAAB Cafe’nin işletme sahibi Muhammed İsa Abdullah, 20 Eylül’de gözaltına alınmış, ardından Akyurt Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edilmişti.

Hakkında bulunan ‘sınır dışı’ kararı kapsamında gözaltına alınan Abdullah’ın Türkiye’de kalması için harekete geçen avukatları ilk sınır dışı kararını kaldırmak için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) tedbir başvurusu yaptı.

AYM’ye yapılan bu başvurunun ardından Abdullah için ikinci kez sınır dışı edilmesi yönünde karar verildi. Abdullah’ın avukatları bu karara da itiraz ermişti. (DUVAR)