İrfan Değirmenci: İzmir seçiminin geneline itirazda bulunduk

TİP İzmir Milletvekili adayı İrfan Değirmenci, "İzmir'de 500 sandıkta doğrudan sandığa ve buradan referansla İzmir seçiminin geneline itirazda bulunduk" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı İrfan Değirmenci, İzmir genelinde seçime itiraz ettiklerini açıkladı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Değirmenci, "İzmir'de 500 sandıkta doğrudan sandığa ve buradan referansla İzmir seçiminin geneline itirazda bulunduk. Yanıt bekliyoruz. Sizi bilgilendireceğim" ifadelerini kullandı.

TİP İzmir İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da "İzmir 2. Seçim Bölgesinde, hukuk büromuzun ıslak imzalı tutanakların incelemeleri sonucu çelişkili olan 500'e yakın oy sandığı hakkında, Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Çiğli, Menemen, Foça, Dikili, Bergama, Kınık, Kemalpaşa, Tire, Kiraz, Ödemiş, Aliağa olmak üzere toplam 14 ilçede YSK'lara itirazlar yapılmıştır. Oylarımıza sahip çıkıyoruz!" denildi.

AVUKAT ÖZGÜR URFA: TUTANAKLAR OLMASINA RAĞMEN İTİRAZLARIMIZ REDDEDİLDİ

TİP Seçim İşleri Bürosu ve Parti Meclisi üyesi avukat Özgür Urfa, İzmir'deki itiraz sürecine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Reddedilen iki başvuruyla ilgili kararları da paylaşan Urfa, tutanakları sunmalarına rağmen delil olmadığı iddiasıyla başvurularının kabul edilmediğini belirtti.

Urfa, "TİP’in İzmir ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazlar incelenmeksizin reddediliyor. Dilekçelerin ekinde imzalı tutanaklar olmasına rağmen itirazlarımız “delilsiz/gerekçesiz” olduğu iddiasıyla reddedilmiş. Bu kararlara karşı il seçim kuruluna itiraz edeceğiz" dedi.

TİP: YEŞİL SOL PARTİ'NİN OYLARININ AKP VE MHP'YE KAYDIRILDIĞI AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR

Türkiye İşçi Partisi'nin genel merkezinden yapılan açıklamada da ıslak imzalı tutanaklarla Yüksek Seçim Kurulu'na itirazlar yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, "Türkiye’nin dört bir yanında hukukçularımız tarafından YSK’ya sandıklardaki usulsüzlüklere ilişkin ıslak imzalı tutanaklarla itirazlarda bulunulmaktadır. Sandıkta kazandığımızı sistemde yedirmeyeceğiz, mutlaka Türkiye kazanacak. #oylaryenidensayılsın" ifadelerine yer verildi.

Çok sayıda sandıkta Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'ne (Yeşil Sol Parti) verilen oyların AK Parti ve MHP'ye yazıldığı belirtilen açıklamada, "Yeşil Sol Parti’nin pek çok sandıktaki oylarının AKP ve MHP’ye kaydırıldığı, ıslak imzalı tutanaklarla YSK verileri karşılaştırıldığında açıkça görülmektedir. Dostlarımızın kazanımlarının sistem operasyonlarına yedirilmesine sessiz kalmayacağız. #YeşilSolPartininOylarıNerede" denildi. (HABER MERKEZİ)