İranlılar katliamları protesto etti

İzmir'de bulunan İranlılar, İran rejiminin katliamlarını protesto ederek, “Kahrolsun çocuk katili, kahrolsun İslam Cumhuriyeti” dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de bulunan İranlılar, İran rejiminin katliamlarını protesto etti. Konak'ta bir araya gelen İranlılar, üzerinde katledilenlerin fotoğrafı bulunan dövizler ve İran bayrakları taşıyarak, "Zen, zengedi, azadi" sloganı attı. Eylemde İran Marşı da okundu.

Eylemde açıklama yapan İranlılar, şunları kaydetti:

“Bugünkü birlik ve beraberliğimiz vatan uğruna şehit düşen yiğitlerimizin kanıyla elde edilmiştir. Bizler İranımızın doğudan batıya kuzeyden güneye yas tutan annelerimizin sesiyiz. Kadim bir medeniyetin haykırışıyız. Biz İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nden yana ve şiddete karşıyız. Başta komşularımız olmak üzere tüm medeni dünya ile iletişim etkileşim ve karşılıklı saygıdan yanayız. Çalınmış hak ve özgürlüklerimizin arayışındayız. Yakın gelecekte seküler ve laik bir sistemin kurulması nihai hedefimizdir. Tek millet, tek bayrak olup her düşünce ve her dine saygılıyız. Kahrolsun çocuk katili, kahrolsun İslam Cumhuriyeti.”

.

Açıklama, atılan slogan ve marşlarla sona erdi.