İran'dan 'Rusya'ya yüzlerce İHA gönderilecek' iddiasına yalanlama

Beyaz Saray'dan "İran'ın Rusya'ya yüzlerce İHA vermeyi planladığı" iddiasına Tahran'dan yanıt geldi. İran Dışişleri Bakanlığı, Rusya'yla savunma iş birliğinde böyle bir planlama olmadığını savundu.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran, Rusya'ya yüzlerce insansız hava aracı (İHA) göndereceğine dair ABD yönetimi tarafından ortaya atılan iddiaya yanıt verdi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, "Ukrayna savaşında tutumlarının açık olduğunu ancak Rusya'ya insansız hava aracı desteği verilmesiyle ilgili planlama olmadığını" açıkladı.

Bakanlık sözcüsü, "İran ve Rusya arasında yeni teknolojiler alanındaki iş birliği Ukrayna'daki savaştan önceye dayanıyor ve son zamanlarda bu konuda yeni bir gelişme yok" ifadelerini kullandı. Kenani, açıklamasında "ABD ile bazı Avrupa ülkelerini de İsrail başta olmak üzere bazı saldırgan ve işgalci ülkeleri çeşitli ölümcül silahlarla desteklemek" ile suçladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenli Danışmanı Jake Sullivan, İran'ın Rusya'ya, Ukrayna savaşında kullanılmak üzere bazıları muharebe kabiliyetine de sahip yüzlerce insansız hava aracı (İHA) vermeyi planladığını açıklamıştı. Sullivan, "ABD'nin aldığı bilgiler, İran'ın Rus güçlerini İHA'lar konusunda eğitmeye hazırlandığını gösteriyor" açıklaması yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler iran rusya ukrayna drone