İran'dan İsrail'e: En ufak hamlenizde kalbinizi hedef alırız

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail'in ülkesine küçük bir saldırısı durumunda dahi İsrail'in kalbini hedef alacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, pazartesi günü bir askeri geçit töreninde yaptığı konuşmada, İsrail’in İran'a karşı "en ufak bir hamle"de bulunması durumunda İran ordusunun İsrail'in kalbini hedef alacağını söyledi. 

Reuters haber ajansına göre, Reisi, Ulusal Ordu Günü’nü anmak için yapılan tören sırasında "Siyonist rejim (İsrail), şunu bilmelisiniz ki ulusumuza karşı en ufak bir hamle yaparsanız, silahlı kuvvetlerimiz kalbinizi hedef alacaktır" dedi. "Stratejimiz saldırı değil savunmadır" diyen Reisi, "İran ordusu yaptırım fırsatını kendini güçlendirmek için çok iyi kullandı ve askeri sanayimiz şu anda en iyi durumunda" dedi.

İSRAİL OLASI NÜKLEER ANLAŞMAYA KARŞI ÇIKIYOR

2015 nükleer anlaşmasını canlandırmak için Tahran ile dünya ülkeleri arasında yapılan müzakereler ise yeniden durma noktasına gelmiş durumda. Ortadoğu'da atom bombasına sahip olduğuna inanılan tek ülke olan İsrail, herhangi bir İran nükleer anlaşmasına bağlı olmayacağını ve İran nükleer tesislerine karşı tek taraflı harekete geçebileceğini söylüyor.

İran, İsrail'i nükleer tesislerine çeşitli saldırılar düzenlemek ve İranlı nükleer bilim insanlarını öldürmekle suçluyor. İsrail ise iddiaları yanıtsız bırakmıştı. (DIŞ HABERLER)