İran'dan devlet binalarına İsrail bayrağı asan Avusturya'ya protesto

İran Dışişleri Bakanı Zarif, devlet binalarına İsrail bayrağı asan Avusturya'ya ziyaretini iptal etti. Fransa ile Avustralya'da ise binlerce kişi Filistinlilerle dayanışma için sokağa döküldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, 'İsrail'le dayanışma' gerekçesiyle devlet binalarına İsrail bayrağı asan Avusturya'ya ziyareti iptal etti. Zarif'in, Avusturyalı mevkidaşı Alexander Shallenberg’le bugün yapacağı görüşmenin iptal edildiği açıklandı.

İspanya’da temaslarda bulunan Zarif'in bir sonraki durağının Viyana olması bekleniyordu. Ancak Avusturya basını, Dışişleri Bakanlığı'na dayandırılan haberlerde İranlı bakanın ziyareti iptal ettiğini yazdı.

Öte yandan, Viyana’da İsrail’in Filistin’e yönelik baskılarını protesto etmek amacıyla düzenlenmesi planlanan dört gösteri, 'toplumun huzur ve güvenliği' gerekçe gösterilerek polis tarafından iptal edildi. İsrail’in Viyana Büyükelçiliği ve sinagoglarda da güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

FİLİSTİN YANLISI GÖSTERİLER SÜRÜYOR

Fransa ve Avustralya'da ise binlerce kişi Filistinlilerle dayanışma için yürüdü. Fransa'nın başkenti Paris'te polis, gösterinin izinsiz olduğu gerekçesiyle eylemcilere gaz sıktı. Fransa'nın Lyon ve Marsilya kentlerindeyse yüzlerce kişinin katıldığı barışçıl eylemler düzenlendi.

SYDNEY BELEDİYE BİNASINDA FİLİSTİN BAYRAĞI

Avustralya'nın Melbourne ve Sydney kentlerinde de Filistinlilerle dayanışma eylemleri vardı. Bir göstericinin Sydney Belediye Binası'ndan Filistin bayrağı dalgalandırması alkışlarla karşılandı. (DIŞ HABERLER) 

Etiketler İran İsrail Filistin