İran'da bir kişi Mossad ajanı olduğu iddiasıyla idam edildi

İran devlet basını, 'Mossad ajanı' olduğu gerekçesiyle bir kişinin Sistan ve Belucistan eyaletindeki Zahedan Hapishanesi'nde idam edildiğini duyurdu. İdam edilen kişinin kimliği açıklanmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'ın güneybatısındaki Sistan ve Belucistan eyaletinde İsrail dış istihbarat servisi Mossad için ajanlık yaptığı iddia edilen bir kişinin idam edildiği açıklandı. İdam haberini İran'ın resmi haber ajansı IRNA duyurdu. İdam edilen kişinin ismi ise açıklanmadı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, IRNA'nın haberinde, "Bu şahıs, yabancı servislerle, özellikle Mossad ile iletişim içindeydi ve gizli bilgi topluyordu. Şahıs, ortaklarının da katılımıyla Mossad dahil yabancı servislere belge sağlıyordu" ifadeleri kullanıldı. Ajansın iddiasına göre, idam edilen kişi 'İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı olan grup ve örgütlerin propagandası' amacıyla 'bir Mossad yetkilisine' gizli bilgi vermişti. 

IRNA: YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

İdam edilen şüphelinin tutuklu olup olmadığı netlik kazanmazken, IRNA, idam cezasına yapılan itirazın reddedildiği bilgisini verdi. Öte yandan, Sistan ve Belucistan'ın Zahedan Hapishanesi'nde gerçekleştiği ifade edilen idam, aynı eyalette dün bir polis merkezine düzenlenen ve 11 güvenlik görevlisinin öldüğü saldırıdan bir gün sonra yaşandı. İranlı yetkililer, bu saldırıdan 'Beluç militanları' sorumlu tutmuştu. 

İran devlet televizyonuna göre, Rask kasabasında yaşanan saldırının ardından ölenler için bugün bir devlet töreni yapıldı. İran'ın açıklamasına göre, saldırının ardından yaşanan çatışmada Ceyşü'l-Adl isimli örgütün iki mensubu öldürüldü. (DIŞ HABERLER)